perjantai 24. helmikuuta 2017

Nuorimpien touhuja

Tällä viikolla on nuorimmilla ollut koululeikki taas voimissaan. Sitä on leikitty kotona - ja koulussa! Koulu näyttää olevan näille aika kiva asia, kun sitä viitsitään jopa koulussakin leikkiä. Siellä se on kuulemma tapahtunut vanhan puolen terassilla. Ja toinen meidän neitokaisista on kuljettanut pientä mustaa liitutauluakin repussaan kyseistä leikkiä varten. Kysyin tänä aamuna, kuka on opettajan roolissa ollut?  Kuulemma eri välitunneilla on ollut eri opettaja. Niin on hyvä. Kukin saa vuoron:)

Kotona meillä oli vanhimman tyttären huone otettu  luokkahuoneeksi. Ikkunalla oli eilen aamulla tällainen liitutaulu ja siinä valmiina tämännäköiset laskut.


Lattialla oli toinen pienempi liitutaulu. Kirppiksiltä muuten nuo molemmat liitutaulut aikoinaan ostettu. Tämän pienemmän liitutaulun päällä on "moniste", jonkakaltaisia meillä aina silloin tällöin näkyy. Usein nuo tuollaiset ovatkin kokeiksi tehtyjä.


Varastosta tytöt hakivat joku päivä sitten kasan vanhoja koulukirjoja, jotka olivat sitten pinottuina tuon "luokkahuoneen" lattialle. Vanha puinen karttakeppikin meiltä löytyy. Tuo koulu saa kyllä tänään häädön... kun isosisko saapuu:) Itseasiassa huonetta siivottiinkin leluista jo eilen.


Eilenillalla nuorimmat tekivät muffinseja. Niitä oli koulussa toiseksi nuorin kotitaloustunnilla tehnyt ja heti laittettiin opit käytäntöön... ja pöytä koreaksi. Ja niin saatiin isäntä ja minäkin osamme siitä ilosta:)

6 kommenttia:

 1. Onpa hauskoja koululeikkejä! Näköjään koulu innostaa :) Nuo muffinssit ovat herkullisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Itse en kyllä aikoinani ollut yhtä innostunut koulusta. Meillä tuo kotitalous silloin muinoin alkoi 7. luokalla, mutta nyt on niin systeemit muuttuneet, että jo ala-asteella aloitetaan. Varmaan ihan hyvä, innostus ainakin on kova.

   Poista
 2. Hienot leikit.Meillä oli 22 päivä samat leipomukset. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, että samoilla leipomuksilla mennään:)

   Poista
 3. Tosi mielenkiintoisia koululeikit. Muffinsit näyttää herkullisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä kuinka ne suositut leikit vaihtelee. Välillä haetaan varastosta jotain tietynlaista, kuten nyt näihinkin leikkeihin ne liitutaulut ja vanhat koulukirjat. Sitä ennen pieni nukkekotia. Nyt saisi jo välillä viedä sinne varastoon päinkin jotain:)

   Poista