tiistai 28. helmikuuta 2017

Karusta maasta löydettynä

"Hän löysi sen autiosta maasta, karulta seudulta, joka huusi tyhjyyttään. Hän otti sen hoiviinsa ja huolehti siitä, hän varjeli sitä kuin silmäteräänsä. Niin kuin kotka suojelee pesäänsä ja liitelee poikastensa yllä, niin kuin se kantaa niitä siivillään, niin Herrakin kuljetti kansaansa." 5 Moos. 32:10-11 (uudempi käännös)


"Mooses lausui nämä Israelin kansan vaellusta kuvaavat kauniit sanat elämänsä illassa. Koko kansa oli koottu kuuntelemaan Moosesta ja Joosuaa. Päällimmäisenä oli kaikista kovista koettelemuksista huolimatta jäänyt kokemus: Herra löysi, otti hoiviinsa, huolehti ja varjeli perille. Mekin käymme omat taistelumme, koemme ilomme ja tappiomme. Kukin meistä saa määräosansa kärsimyksestä ja autiomaan korpiteistä. Ja silti voimme rehellisesti sanoa, kun taaksepäin katselemme: Jumala otti hoiviinsa meidät ja meidän kipumme. Hän huolehti ja varjeli tiellä, suojeli pahan palavilta nuolilta. Pian saamme kaikkien pyhien kanssa ylistää Jumalaa siitä, että hän kuljetti perille saakka lupauksensa mukaisesti."  JuhaVähäsarja/ Joka päivä Jumalan kämmenelläKaikki nämä lumiset kuvat näiltä nurkilta. Näillä "korpiteillä me kuljemme:) Hyvää alkanutta tiistaita Herramme varjeluksessa
olemme sitten korvessa, kylässä tai kaupungissa!

6 kommenttia:

 1. Oi miten kauniit kuvat. Taas tulee lapsuus mieleen, monesti autonvarhoa pitkin, muuten auraamatonta tietä kuljin kouluun ja kotiin. Kiitos, teksti antaa rohkeutta tähän päivään.
  Laitan tarkenmin sähköpostiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Meilläkin tuo kapea polku kulkee metsän läpi ja sitten tuota metsäautotietä pitkin. Mutta kyllä siinä viimeksi kulkiessa oli melkoisen paljon lunta.

   Poista
 2. Kiitos tästä tekstistä ja kuvista. Totisesti Herra on kaikkialla siellä, missä kuljemme.
  Siunausta tähän päivään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vaikka "seutu ja maisemat" ei aina välttämättä meitä innostaisikaan. Onneksi maisematkin vaihtelevat:)

   Poista
 3. Ihanat maisemat siellä teillä! Ja ihanaa, että Isä on kanssamme kaikilla meidän korpiteillämme. Minä taas äsken mietin, olisiko blogiin mitään jaettavaa, mutta aika tyhjä olo on. Luen vain toisten blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista raapimista se mullakin monesti aamuisin on, tuntuu ettei mitään ole, mutta sitten kumminkin jonkun "jyvän" löydän jostain hartauskirjasta:)

   Poista