torstai 2. maaliskuuta 2017

Ylös ja alas, rappuja edestakaisin

Meillä oli toissapäivä erikoinen. Tehtiin nuorison muuttoa, eli kaksi muuttoa samana päivänä. Vaikka minä ja isäntä olemme kumpikin monia muuttoja aikanaan tehty, niin tuommoista ei liene ennen ollutkaan, että kahta samana päivänä. Ihan ensiksi piti käydä auto hakemassa Lieksasta. Nuorimies ja tytär hoiti sen pakettiauton. Sitten mentiin koko konkkaronkka Enoon.  Siis todellakin nuorimmatkin mukana. Koska emme olisi olleet kotona heitä vastaanottamassa koulusta tultuaan, niin oli heidänkin oltava mukana. No, sehän heille sopi:)  Siellä Enossa sitten tyttären muutama päivä aiemmin pakatut tavarat laahattiin toisesta kerroksesta pakettiautoon.

Alla olevat kuvat tyttären siitä huushollista, josta hän muutti. Nämä kuvat  siltä päivältä kun hänen tavaroitaan pakattiin.

 
Varsinaisena muuttopäivänä unohtui ottaa kamera mukaan...

Sitten ajettiin Joensuuhun. Siellä ne  kannettiin taas toisessa kerroksessa olevaan asuntoon. Sitten mentiin Joensuussa toiseen paikkaan ja laahattiin (tai oikeastaan siinä vaiheessa jo laahustettiin) nuorenmiehen tavarat taas toisesta kerroksesta autoon. Ja sitten  ajettiin taas sinne samaan paikkaan minne ne tyttärenkin tavarat vietiin, ja sinne kannettiin ne nuorenmiehenkin tavarat. Välillä oli jo jalat ihan hyytelöä.

Ja eilen jatkui homma, sillä minä ja isäntä mentiin kahdestaan sinne nuorison uuteen kämppään vähän avittamaan sitä kaaosta, joka siellä nyt vallitsi.  Muuttopäivänä oli niin kiire aikataulu, ettei muuta keritty, kuin "heittää" tavarat ovesta sisään.  Kun sinne eilen menimme, ei saatu aikaiseksi tietenkään niin paljon kuin oli ollut ajatus, mutta jotain sentään.  Vähän siirtelimme huonekaluja oletetuille paikoille ja muita roinia sivuun niin, että mahtuu edes kulkemaan. Nyt voi jääkaappia käyttää ja ruokia ja astioita laittaa kaappeihin. Isäntä pesi ne yläkaapit:) Siistiä siellä asunnossa kyllä jo olikin, mutta on ne silti totuttu paikat käymään läpi. Jäihän sinne paljon hommaa nuorisolle itselleenkin ja tänään he itse sitten aloittavatkin siellä.

Tässä muutama eiliseltä, kun molempien tavarat olivat jo uudessa paikassa. Tämänsorttinen olisi tänään päivänvalossa ollut näkymä, kun ensimmäinen huushollin asukkaista saapui sinne. Paitsi, että ei ollut katossa lamppuja, joten on vähän pimeät oltavat siellä nyt. Onhan tietysti keittiön valaisimet ja wc:nkin... Heidän kattolamppunsa eivät sellaisenaan tänne käyneet, sillä ne olivat ennestään vain "sokeripala"-systeemillä katossa. Tässä asunnossa tarvitaan pistotulpat lamppuihin, joten sähköliikkeeseen on asiaa.

Asunto on kyllä kiva. Sen oloinen ihan piha-alueitakin myöten, jossa voisi itsekin kuvitella viihtyvänsä.  Nuorisolle tuli nämä uudet asumiskuviot, kun toisen kämppisporukka hajaantui kukin taholleen ja toinen puolestaan haikaili keskustaan. No, nyt ovat sitten he kämppikset keskenään:)

10 kommenttia:

 1. No sehän voi ollakin kiva, kun saavat sisar ja veli kämppiksinä olla,ovat ainakin tuttuja keskenään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on:) Ja näin vanhemmistakin on kivempaa ajatella, että voivat toisiaan avittaa, jos on tarvis eikä tarvi ihan yksin oleskella:)

   Poista
 2. Viihtyisän näköinen uusi asunto ja on se kiva että sisarukset asuu yhdessä ja on tuttua ja turvallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan hyvä niin. Eilen illalla he yhdessä siivosivat ja tänään heillä kuulemma oli siellä jo yksi vieraskin käymässä:)

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin. Kaunis asunto.:) Siinä oli kyllä aika urakka yhdelle päivälle, onneksi teillä oli kaikkien kädet käytössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ksppas, multahan olikin jäänyt nämä sun kommentit huomaamatta. Oli se muutto aika urakka tosiaan, mutta nytpä ovat siellä:)

   Poista
 4. Hauskaa talvilomaa. :) Eikös se ala teillä ensiviikolla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä loma tosiaan nyt. Ja nuorimmat ovat barbietavaralla vallanneet ison siskon huoneen... Heillä onkin sitten siivousurakkaaa tiedossa, kun isosisko muutaman päivän pääästä tulee:)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo uusi asunto oli meistäkin oikein kiva:)

   Poista