maanantai 13. maaliskuuta 2017

Kiskobussi lähdössä Vuonislahden asemaltaTuossa yllä olevassa kyltissä lukee: "Junaliput helposti kiskobussin automaatista"  En kyllä tykkää tuosta "helppoudesta" itse. Tykkäisin, että edelleen saisi junassa olla aina  se "konnari",  jolta voisi lipun halutessaan käteiselläkin ostaa ja tarvittaesssa jotain neuvojakin kysyä. Kun jokin automaatti menee epäkuntoon, on pula suurempi, kuin jos olisi joku ihminen paikalla neuvomassa, että kuinkapa nyt menetellään...

Näissä alemmissa kuvissa  tuo kiskobussi on tuloillaan Vuonislahden "asemalle". Asemalle tosiaan... Niin ei oikeastaan voi enää sanoa. Pelkkä pysähdyspaikka - ottaa ja jättää - niinhän se nykyään on. Onneksi tekee kuitenkin vielä  edes niin!  Onhan senkin loppuminen  jo puheena aiemmin ollut, mutta sai jatkoaikaa. Tämän kyytiin kapusi joitakin aikoja sitten nuorimies Joensuuhun mennäkseen.


10 kommenttia:

 1. Mielellään asiois nokakkain ihmisen kans.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näin on! Tuossakaan kulkuvälineessä ei kai ole muuta kuin se kuljetttaja...

   Poista
 2. Ai kiskobussi...enpä ole koskaan sellaisessa matkustanut. Joskus junassa ja pari kertaa metrossa, tavallista linja-autoa on tullut ennen paljonkin käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt jonkun vuoden ollut Joensuun-Nurmeksen väliä kulkemassa tuo. Välillä sitten oli sellainen tavallinen junakin. Tuossa on penkit silleen nokakkain, että "saa" ikäänkuin istua seurustelemassa ventovieraiden kanssa... Jotkut voi tykätäkin, mutta itse en ole innostunut siitä, että penkit on niin. Luulen että useimmat suomalaiset mieluummin istuisi omissa oloissaan.

   Poista
 3. Tosiaan kyllä pitäisi olla ihminen lippuja myymässä. Onneksi se kiskobussi sai jatkoaikaa. Kyllä pitää kulkuyhteyksiä olla maalaisillakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se paljon mukavampi, jos voi ihmisen kanssa asioida, vaikka olisi automaatitkin käytössä. Oli se hyvä, ettei tuon kulkeminen loppunut, ainakaan vielä, vaikka niin oli jo päätetty. Täällä nuo julkiset kulkuvälineet vähitellen tuntuvat vähenevän. Linja-autovuorojakin aina vain vähemmän.

   Poista
 4. Minäkin kaipaisin ihmistä neuvomaan, en tykkää keskustella automaattien kanssa. Liityin lukijaksesi, kun täällä kuitenkin aina silloin tällöin piipahdan lukemassa kuulumisiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva:) Voi ihan miettiä, että monikohan ihminen kulkee linja-autolla junan sijaan juuri sen takia, että siinä sentään on vielä mahdollisuus ihmisen kanssa asioida... Ajatella, että joskus kauan sitten linja-autoissakin oli erikseen rahastajat.

   Poista
 5. Kiva kun kiskobussi vielä tulee teille, eli onneksi tuli lisäaikaa. Toivotaan että näin on jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saa kulkea jatkossakin. Sillä pääsee Joensuuhun nopeammin kuin linja-autolla. Tämä menee tunnissa, linja-autolla noin puolisentoista tuntia. Siinä on aika iso ero.

   Poista