keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Kolin mutkaisilta teiltä kohti JoensuutaTämä juttu toimii jatkona edelliseen. Kun tulee talvella jäätietä pitkin Kolia kohti ja näkee sieltä käsin komeat vaarat ja rantautuu sitten jäältä, käykin niin, että komeat vaarat katoavat hetkeksi silmistä. Eipä kannata hätäillä, vaikka edessä onkin tovi ajoa tavallisen näköisillä maalaisteillä. Rannasta on näet muutama kilometri vaarojen rinteille ja Kolin kylälle.
 Nyt ollaan jo kylän keskustaan saapumassa.Allaolevassa kuvassa näkyvä komea punainen talo on S-marketin rakennus. Vanhantyylinen, vaan ei kovin vanha. Hyvä, että Kolin kylälle  rakennettiin tyyliin sopiva rakennus.


Tästä kun kääntyy vasemmalle, pääsee Ukko-Kolille. Kuvan punainen rakennus on Kolin Ryynänen, jossa ainakin aiemmin oli kahvila ja taiteilijaresidenssi.


Me emme siis suunnistaneet nyt vaaroja katsomaan, vaan teimme ohiajon vain. Tiet ovat mutkaiset ja mäkiset, vai pitäisikö sanoakin vaara(ll)iset...  Ei kannata liikaa kiirettä pitää.


Kun olimme tämän tien mutkat ajelleet, käväisimme pikaisesti Kolinportissa. Sieltä ostettiin karkkia ja korttia:)   Sen jälkeen olikin vuorossa tylsän tuntuinen väli valtatietä Joensuuhun. Sihtailin auton ikkunasta kumminkin välillä pilkistävää aurinkoa. Koska kuvat on otettu liikkuvan auton sivuikkunasta, ovat epäselviä.Kun oltiin jo Joensuun keskustan tuntumassa, sai tytär napattua lentokoneesta kuvan.


Paluumatkalle nuorison kämpältä lähdettyämme alkoi jo hieman hämärtää. Ja loppumatkasta olikin jo varsin paljon pimeämpää. "Semmoinen oli kertomuksemme"
- kuten meillä usein saatetaan
johonkin selontekoon sanoa:)

13 kommenttia:

 1. Kolilla tekisi mieli käydä kesäaikaan. Veljeni kävi siellä viime kesänä ja otti upeita valokuvia. Suomi on niin kaunis maa! <3
  Tuo S-marketin talo on kyllä hieno ja poikkeuksellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on tosiaan kiva kävellä siellä korkeimpien vaarojen poluilla ja ihailla näkymiä:) Onneksi tuolla tuo kaupparakennus on tuommoinen, eikä sellainen kuin monet muut uudehkot kaupparakennukset.

   Poista
 2. Olipa tosi kiva päästä tämän kuvasarjasi kautta ihan kuin "ajelulle" sinne Kolin kylälle :) Näki vähän maailmaa! :) Hieno tosiaan tuo S-market ja mäkisiä näkyvät tiet olevan siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tämmöinen pieni rengasmatka Pielisen ympäri. Aika pieni on meidän maailma:) Mun oli muuten silloin alkuun, vajaa parikymmentä vuotta sitten, vähän vaikea tottua tuohon sanaan vaara... Nyt alkaa jo mäki olemaan vähän oudomman tuntuinen.

   Poista
 3. Eipä ole koskaan tullut Kolilla käytyä. Tuosta lentokoneesta tuli mieleen, että eilen...ei kun taisi ollakin jo toissapäivänä,ylitse meni kaksi maastonvihreää armeijan helikopteria, meinasin ottaa niistä kuvan ikkunasta, vaan en kerinnyt. Samana päivänä meni vielä tavallinen helikopterikin, ...puhumattakaan saapuvien isojen lintujen ylilennoista :) Vilkasta ilmatilaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siellä onkin ollut tosiaan vilkasta menoa taivaalla:) Ei sitä kameraa aina millään kerkeä saada riittävän nopsaan käsiinsä. Olis ollut kiinnostavia kuvattavia nuo kopterit kyllä. Kun seuraavan kerran käytte näissä maisemissa, josko voisitte käydä Kolia katsastamassa samalla.

   Poista
 4. Hienot kuvat. :) Mein nuorin ei ole Kolilla käynyt. Isotkaa eivät taida paljoa muistaa, olivat niin pieniä silloin. Upea lentsikka kuva, taitava tytär. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sattui neito istumaan sopivasti sillä puolella autoa, että ehti saamaan sen kuvan. Hetken päästä koko kone olikin jo hävinnyt näkyvistämme.

   Poista
 5. Kiva kuvasarja. Kuvat kuvasivat hyvin Kolin vaaramaisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Onneksi tuli kamera mukaan ja kuvistakin tuli kelvollisia siitä huolimatta, että liikkuvasta autosta kuvasin.

   Poista
 6. Olen käynyt kerran Kolilla, siitä on jo tosi kauan. Hienoja kuvia ja viimeisin kuva on erityisen hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tykkään itsekin tuosta viimeisestä kuvasta, kun siinä on sitä jo hämärtyneen illan jännää tunnelmaa.

   Poista
 7. Quantum Binary Signals

  Professional trading signals delivered to your cell phone daily.

  Start following our signals NOW & gain up to 270% per day.

  VastaaPoista