perjantai 17. maaliskuuta 2017

Aamun valotaidetta

Vaikka lumesta jo ollaankin varmaan saatu tarpeeksemme, en voinut eilisaamuisella kävelyllä lasten mennessä taksille, olla ihailematta auringon kauniisti valaisemia lumivalleja.


Tuohon sen taksin pitäisi kurvata, missä auringonvalo jo risteystä valaisee.Jännästi oli myös raitaa yhdessä kohden tienpielen lumivallia.


 Ja ulottuihan se auringonvalo jo kuusenjuurillekin.

Saattaahan se olla... ettei noissa nyt toiset mitään erityistä näe. Mutta minuun se vaikutti, kun hieman hämäränpuoleiselta metsätieltä tulin avoimemmalle - ja näin kaukana valon.

Aurinkoisesta aamusta kehkeytyi  vieläpä aurinkoinen päiväkin.
 Taivaskin oli sininen kuin kesällä ikään:)

Mikähän mahtaa tästä päivästä tulla? Kun puolisen tuntia sitten kurkistin ikkunasta ulos,
ei näkynyt aurinkoa lainkaan, mutta nyt taivaanranta leiskuu oranssina...

 

20 kommenttia:

 1. Kiitos, ihanat kuvat. :) Onneksi saan nauttia lumesta sinun kauttasi. Lapsena usein ihalin varjoja hangilla auringonvalossa ja kuutamolla. Oli kiva kuvitella mitä ne muistuttaa ( jänis, kotka, talo, ihminen..) ja se ihljainen kilhtelu kun lumi suli kevät auringossa ja pienet jääkiteet tipahtelivat. Tänä aamuna heräsin kello 4.15 vesisade ryöppyyn ja yhä sataa reippaasti ja tuulee, harmaan märkä päivä alullaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole muuten tullut tännekään kaunis sää... Ei sentään vettä sada, mutta on harmaata, kamala tuuli ja lunta pyryttää.

   Poista
 2. Vielä sitä lunta riittää! Tosin eilen meillä oli jo reilusti lämpöasteita ja lumet saivat kyytiä. Tänä aamuna ulos katsoessani huomasin sitä tulevan lisää. Tällä hetkellä tuiskuttaa ihan vinosti kovan tuulen ansiosta.
  Kauniita kuvia kaikki, mutta erityisesti pidin tuosta neljännestä kuvasta, missä lumeen lankesi sinisiä varjoja. Kuva on kuin maalaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään samasta kuvasta. Niin se sää täälläkin ikävänpuoleiseksi kääntyi, kun rupesi vielä tuota lunta kovasti pyryttämään. Ikkunasta välillä näkyy kuinka tuuli lunta pyöräyttää katon suunnalta.

   Poista
 3. Ihana aurinko! Täällä sataa nyt vettä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on asteita nollan tienoissa, ja sadetta saadaan, mutta lumen muodossa. On oikein myräkkä.

   Poista
 4. Täällä sataa vettä taukoamatta, vähäiset lumet saa kyytiä... Ei ole ikävä lunta, mutta kauniita muuten kuvasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vesi kyllä vie loputkin lumet. Sanotaanhan kyllä, että uusi lumi olisi vanhan surma, mutta mahtaako tuosta lumesta, joka nyt täällä satelee, olla vielä siihen...

   Poista
 5. Hienoa taidetta, varsinkin tuo neljäs ja kuudes kuva on todellakin jänniä <3
  Siellä päin sitä lunta vielä onkin. Viime viikonlopun matkan varrella huomasi kyllä eron miten lumi väheni mitä lähemmäs Keski-Suomea ajettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja täällä metsäteitten varsilla hanget on niin puhtaatkin, mutta Lieksan keskustan liepeillä jo on rapaista. Ja lunta lisää muuten pukkaa koko ajan! Nyt tuo on kyllä jo märkää, joten kai se rupeaa sulattamaan allaan oleviakin. Tiemme sentään oli vielä tänään ajokunnossa:)

   Poista
 6. Hienoja kuvia! Meillä satoi viime yönä vettä niin, että heräsin siihen. Aamulla vielä jatkoi, mutta nyt paistaa aurinko, mutta lunta ei ole enää jäljellä, kuin pihaperällä jonne on lumet aurattu..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sadetta on sitten teillä tullutkin aika rankasti, mutta tuopa oli mukava tieto, että aurinkoakin on jo saatu. Jospa se jo vaikka huomenna tulisi tännekin:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tykksin siitä näkymästä itsekin kovasti:)

   Poista
 8. Hienoja lumikuvia! On teillä tosi paljon lunta siellä, täällä on melkein sulanut ne vähätkin mitä oli. Olen pettynyt kun ei tullut kunnon talvea, en ehtinyt hiihtää ollenkaan. Mutta nyt on jo kiva odottaa kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä olis kyllä hiihtokelit olleet ja on vieläkin, mutta minä en ole suksia lainkaan laittanut jalkaani tänä talvena. Ei ole oikein huvittanut. Se on jännä kuinka sekin vaihtelee, joskus se on ollut ihan mieluistakin vähän käydä hiihtämässä.

   Poista
 9. Tosi kauniita lumikuvia olet ottanut. Täälläpäin on lunta yli 5cm,ihan hyvä kun lumet sulaisi pois,kun on ollut liukkaat kelit yli viikon verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika keväistä on sitten jo teillä, vaikka vielä vähän lunta onkin. Liukkaat kelit on tosi ärsyttävät, saa hitaasti hissutella, että pysyy pystyssä.

   Poista
 10. Valotaidetta :) Todella hienot nuo valoraidat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näky minuakin silloin aamulla ihastutti:)

   Poista