lauantai 4. maaliskuuta 2017

Junaliikennettä

Sieltä se tulla porhaltaa.

Nämä tukkivat tien hetkiseksi...   Vaunuja oli tosi paljon. Harmitti kun ei ruvettu heti laskemaan niitä. Raskas oli kuorma. Vetureitakin kaksittain.


 
Sinne se meni.  Kohta on reitti taas vapaa...
Siitä se taas autolle ura  urkenee...


Ei tule kovin usein junalla kuljettua, mutta nähtyä niitä aina silloin tällöin. Muutama vuosi sitten kävi juuri tämän puomin edessä niin, että kun juna oli mennyt ja puomin olisi pitänyt aueta, sepä ei noussutkaan. Siinä oli joku häiriö ja meidän piti kääntyä ja mennä paljon pidempää kiertotietä.

10 kommenttia:

 1. Kivoja junakuvia. Minusta on niin mukava matkustaa junassa, saa rentoutua ja olla ihan rauhassa. - Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle:) Nytpä se alkoikin lomaviikko. Ihan kotinurkilla pysytään, siihen voi laskea Joensuunkin mukaan:) Kesälomalla viimeksi itse junalla reissasin. Siitä oli jutunjuurta tässä: http://vaaranlaella.blogspot.fi/2016/07/reissu-lanteen-junamatka.html#comment-form

   Poista
 2. Huh, näkyy teilläkin olevan kovasti lunta!
  Itsekin olen aika harvoin matkustanut junalla, mutta viimeksi tein matkan Helsinkiin viime kesänä. Juna on ihan kätevä matkustusväline ja kyyti tasaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tosiaan on tullut varsinkin viime aikoina runsaasti. Juuri taannoin vielä puhuimme, että on hanget matalat, mutta eivätpä ole enää. Ennenkin olemme huomioineet, että kevätpuolella sitä saattaa vielä tulla kovastikin. Joskus jopa huhtikuun alussa vielä on auran pitänyt käydä.

   Poista
 3. Meillä kävi kerran niin, että olin ystävän kyydissä ja ylitimme radan, emme kumpikaan huomannut että punainen valo oli just syttynyt ja kello alkanut kilkattaa vaan ajoimme radalle ja onneksi kerkisimme yli ennen kuin puomi laskeutui...onneksi oli varjelus mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, huh, mikä tilanne! Siinä oli todella tiukka paikka ja teillä oli siinä todella varjelus mukana! Se puomi laskeutuukin melkoisen nopeasti alas, kun se sen aloittaa.

   Poista
 4. Olen joskus seissyt ylikäytävän edessä, valo oli mulle punainen, puomit ylhäällä ja junaa ei näkynyt. Hetken odottelin ja ajoin yli. Takasin tullessani oli valo vaihtunut. Hienot kuvat ehdeit ottaan. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin hyvin aikaa, kun juna oli niin pitkä. Ja minä kun en ollut ajajan paikalla ja mulla oli kamera vielä valmiina käsillä:) On nuo puomit ja valot semmoisia laitoksia, ettei niihin voi täysin luotttaa, vaan täytyy itsekin tutkailla mikä on tilanne.

   Poista
 5. Minä menin viimeksi junalla Kokkolaan marraskuussa. Muuten junareissuista on aikaa vuosia. Johan minä menin väärään vaunuun, kun en ymmärtänyt miten pitää toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kun harvoin kuljen junalla, niin aina on mullakin epävarma olo, että onko oikeassa junassa edes... Linja-autolla on jotenkin helpompaa. Muuten junan kyydissä on kyllä ihan mukava olla.

   Poista