tiistai 19. syyskuuta 2017

Leivotaanko? No ei. - Vanhat maustepurkit

Leivotaanko?  No, ei ainakaan näitä käytetä... Ei tosiaan käytetä. Ovat nämä leivinjauhe- ja maustepurkit sen verran vanhoja.

 

Nämä ovat olleet meillä  varastossa jo vuosia. Ostettiin jostain kirpparilta  hyvin kauan sitten, eli silloin, kun asuimme vielä länsirannikolla. Nyt otettiin pussi pitkästä aikaa esiin ja oli siellä näiden lisäksi muitakin purkkeja, mutta keskitytään nyt vain siihen leivontaan tällä kertaa.
Tuo "Hangon leivinjauhe" on sellainen, että meilläkin kotona aikanaan lienee ollut sitä. Se näyttää sen verran tutulta.

Leivinjauhepurkit takaa: "Hangon leivinjauhe", "RaNa leivinjauhe",  "K-leivinjauhe".

Tuossa yllä samat leivinjauhepurkit takaa.  Ja alla näkee noista kahdesta viimeksimainituista takatekstit paremmin näkyvänä.

 Ja tässä vielä Fazerin "Hangon leivinjauheen" takateksti.Minulla pitäisi olla tallessa näiden vanhojen kirpparihankintojen lisäksi myös sellaisia 70- ja 80-luvulta peräisin olevia maustepurkkeja, joita oli käytössä kotonani. Kunhan löytäisin nekin tuolta varastosta... ellen sitten jossain hävitysvimmassa olekin laittanut niitä pois... No, näkee sitten, tulevatko vielä vastaan tuolta varastosta joskus.

Leipominen kun tässä on vähän niinkuin sivujuonteena, niin eilen ainakin saimme tyttären tekemiä korvapuusteja. Teimme hänen ehdotuksestaan yhteistyötä; minä tein taikinan, hän kaiken muun. Nyt kun tätä vähää vaille klo 9 maanantai-aamuna kirjoitan, on niitä jäljellä tuossa pöydällä enää vain kaksi:)

---
Ja jatkanpa tiistai-aamuna vielä vähäsen. Eilen illalla puolestaan nuorimmat tekivät "Hyviä ässiä". Ne tosin eivät olleet ässän muotoisia, vaan toinen neito ihan näpeissään palloiksi pyöritteli ja litisti sitten pellille. Mitäs turhia niitä vääntelemään:)

On se mukava vaihe, kun on nuoremmilla tuota leipomaintoa. Olihan sitä itselläkin joskus muinoin... mutta ei juurikaan enää.


16 kommenttia:

 1. MInäkin muistan nähneeni lapsuudenkodissa tuollaisen Hangon leivinjauhepurkin..:),

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että se on varmaan aika monelle tuttu:)

   Poista
 2. Hienot purkit, varsinkin nuo kuminat ja anikset. Itse ostin tässä konditoriasta korvapuustin ja järkytyin kotona avatessani pussin: valehtelematta vain sentin paksuinen lätty!! Olisi ehkä voinut reklamoida, mutta söin kuitenkin ja maku oli ok. Vieraille en olisi kehdannut sen näköistä kengänpohjallista tarjota. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, johan oli, vielä konditoriasta ostettu ja semmoinen käppänä. Onneksi oli sentään hyvä maultaan:) Ei sitä aina jaksa ruveta reklamoimaan, vaikka ilmeinen syykin olisi.

   Poista
 3. Hienot purnukat. Saman Hangon leivinjauheen muistan myös.Kuminapakkaus näyttää myös tutulta ja samaan aikaan meillä oli toinen pahvilaatikko väriltään punaruskea,en ole varma muistanko oikein, mutta kokonaista kanelia epäilen olleen. Olivat mun kauppaleikeissä ne pahvilaatikot.Hienoa kun lapset opettelevat, meillä nuorin välillä häärää köökissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tuon Hangon ollakin näistä nuorimpia. Kauppaleikkeihin nuo lootat onkin olleet kivoja:)

   Poista
 4. Hienoja vanhoja aarteita. On siinä tutun näköisiäkin. Onpa kiva kun lapsesi ovat innostuneet leipomisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva, kun leipovat, vaikka olisi ohimenevääkin innostus:) Ollapa muutaman kymmenen vuotta vanhoja tavaroita enemmänkin esillä helposti katseltavissa.

   Poista
 5. Minullekin tuo Hangon leivinjauhe-purkki oli tutun näköinen, muut eivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se varsinkin on jäänyt monille mieleen:) Minäkään en muista noita muita, ovat varmaan aika paljon vanhempia.

   Poista
 6. Hienoja vanhoja aarteita, minä olen nähnyt muutamia purkkeja lapsuudessa, niissä oli jotain tuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan hauska löytää nämäkin tuolta varastosta, kun en enää ollut lainkaan varma, onkokaan niitä meillä enää:)

   Poista
 7. Hangon leivinjauhe on minullekin tuttu purkki. Kaivele vaan varastojasi, olisi mukava nähdä muutkin purkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Pitäisi vaan sukeltaa tuonne varaston sisuksiin ja etsiä. Välillä on vaan, kuin etsisi neulaa heinäsuovasta:)

   Poista
 8. Onpas mukava kokoelma vanhoja maustepurkkeja! ♥ Minulle tulee aina jotenkin niin ihanan nostalginen olotila kun näen tai pääsen koskemaan vanhoja esineitä. Miettii millaisen tien ne tavarat ovat ehtineet vuosien saatossa kulkea.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sellaiset mietteet minullekin tulee mieleen. Onhan se jännää miettiä, että missä kaikkialla tavarat ovat vaikkapa kiertäneet ja millaisten ihmisten käsissä olleet.

   Poista