torstai 14. syyskuuta 2017

Ompelukaavoja Fidalta

Ostin joskus elokuun alkupuolella Joensuun Fidasta parit hameen kaavat. Näitä hameenkaavoja toivon voivani hyödyntää joskus, kun tulee haave tehdä itselle hame - ja on sopivaa kangasta. Siellä olisi ollut vanhoja kaavoja paljonkin, mutta yritin pitäytyä vain niissä, joita voisin käyttääkin. Tosin vähän vaikeaa se pitäytyminen oli... Olisi nimittäin kiva kerätä näitä, mutta se tila, se tila... Hinnasta ei nyt ole kiinni, kun näiden hinta oli vain tuo 0,50 e/kpl!Ja onhan noita ompelukaavoja vähitellen kertynyt jo pieni muovilaatikollinen, mutta varastossa on nytkin sekin laatikko.

16 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä kaavoja. Olen itsekin säilyttänyt vanhoja käsityölehtiä hyvien kaavojen takia. Tuollaiset perusmalliset kaavat on käyttökelpoisia pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat:) Nyt kun sopivan kankaan jostain löytäisin, mutta mitään kiirettä ei sillä ole.

   Poista
 2. Toivottavasti saat joskus nuo kaavat hyödynnettyä..kivoilta näytti nuo hameet kaavojen kansissa.Voi kun osaisi itsekkin ommella😊Mukavaa torstaipäivää🌻💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,samoin sinulle:) Luulisin, että joskus tulisi näitä käytettyä, kunhan sopiva kangas ilmaantuu näköpiiriin.

   Poista
 3. Onpa kivan näköisiä kaavoja. Muistan kyllä nuo Stil-kaavat nuoruudestani. Fida on hyvä paikka, minä käyn siellä aika usein. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle! Kun me käydään Joensuussa, useimmiten poiketaan Kontissa ja Mammuttitorilla. Meni aika pitkä aika, ettei keskikaupungilla tullut lainkaan käytyä, mutta nyt on taas aika usein sielläkin käyty ja varsinkin Fidalla.

   Poista
 4. Vanhat tavarat on vaan niin kivoja muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin, niissä on usein sitä silmänruokaa:)

   Poista
 5. Ihanan nostalgisia kaavoja. Stillin kaavat on kyllä hyviä eikun vaan tekemään. Olen joskus pettynyt Burdalehden kaavoihin kun muutaman kerran on ollut aika isojakin virheitä jotka on sitten ompeluvaiheessa tulleet vasta ilmi. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Nyt täytyykin minun pitää silmäni auki, että se sopiva kangas löytyisi näihin ompelupuuhiin.

   Poista
 6. Ai että minua harmittaa, kun minulla oli muutama tuollainen kaava ja laitoin ne kirpputorille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseänikin on harmittanut joskus joku sellainen, jonka olen laittanut pois. Näitä tämäntapaisia kaavoja saattaa kyllä hyvinkin jossain tulla vielä vastaan:)

   Poista
 7. Kivan näköiset nuo vasemmanpuoleisetkaavat. Minulla on joskus ollut tuon mallinen hame ja vieläkin muistelen sitä kaiholla. Jotenkin se kutistui ;) ja hävisi jonnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on sitä kutistumista tapahtunut vaaatteissa:) Saas nähdä, milloin pääsen kokeilemaan jompaa kumpaa kaavaa.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. :) Ja nyt mä olen onnistunut hukkaamaan tuon toisen johonkin. Olisin sitä joku päivä katsonut, mutta en löytänyt. Täytyypä katsoa mistä se tulee vastaan.

   Poista