tiistai 6. maaliskuuta 2018

Lintuja ja luistelua

Tytöt toivoivat, että heitä vietäisiin koulun jäälle luistelemaan.  Heillähän on nyt loma ja aikaakin siten runsaasti käytössä. En ollut itse yhtään innostunut, mutta lähdin sitten kuitenkin. Kaivoin jopa omatkin luistimeni esiin,  ne joita jo lapsuudessani käytin... siellä 70-luvulla. Ne näyttävät vielä kohtuullisen hyviltä, mutta eivät sitä ihan ole. Pohjat irvistävät jo kantapäistä. En tiedä, onko niille enää mitään tehtävissä, se jää nähtäväksi. Luistelin niillä silti, kun tiesin, että luisteluni on kuitenkin hyvin varovaista ja vähän pohjaruuvejakin kiristeltiin.  Mietin, että jos vaikka en enää noilla luistelekaan. Tosin, jos kerran vuodessa luistelee, samoin kuin nytkin, eipä tilanne luistinten osalta välttämättä kovasti muutukaan.


Iloiset luistelijattaret tässä:)


Toinen kokeili vähän lumen kolaamista, 
mutta lunta oli niin vähäinen kerros, ettei se ollut haitaksi luistellessa. 


Omaan luisteluvaatetukseeni halusin jotain vanhanaikaisemman näköistä kuin toppahousut. Ennenhän hyvinkin voitiin luistella vaikka pitkä takki yllä:)  No, milloin ylipäänsä talvella hameessa  ulkona kuljen, niin silloin vaatetukseni näyttää suunilleen samalta kuin tällä luistelukerralla.Jos joku ihmettelee, miksi minulla on laukkukin luistellessani, niin se on varsinkin auton avaimia varten. Takin taskut ei niiden säilyttelyyn olleet aivan parhaat...


Siellä sitä luistellaan, mutta kovin huteran tuntuista se taas oli, varsinkin aluksi. 
Ja lensinpä nurinkin yhden kerran. Sen jälkeen olin entistäkin varovaisempi.

Tytöillä oli omat kuvatouhunsa kännyköillään. 
Ja hehän pyynnöstäni ottimat nuo kuvat minustakin minun kamerrallani. No niin, nyt voisin jo lähteä autolle laittamaan kengät  jalkaani...


Pihapiirin pihlajassa oli kovasti lintuja. Eivät pelänneet minua yhtään, vaikka auto oli siinä vieressä ja siinä  häärin vielä ympärillä tullessani luistimia pois ottamaan ja vielä kamerankin kanssa.


Ja siihen päättyi kertomuksemme eilispäivän touhuista:)
Tänään olimmekin Joensuussa. 


14 kommenttia:

 1. Onpa hauskoja puuhia teillä. Ja ihanat tilhet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se toisaalta sitten ihan hauskaakin, vaikka en ensin ollut oikein innostunut sinne lähtemään:)

   Poista
 2. Minä tykkäsin luistella nuorempana,se oli kivaa:)
  Olet saanut hienoja tilhi kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin. Kävimme parhaan ystäväni ja siskonikin kanssa luistelemassa oman koulumme jäällä ja toisinaan jossain ojajäällä myös.

   Poista
 3. Hyvän näköinen tuo takkisi pitkäksi takiksi :) Itse en oikein osaa pitää sen pitempiä takkeja kuin johonkin puolireiteen. Mä en ole oppinut kunnolla luistelemaan kun ei ollut lapsena luistimia, jossain välissä oli sellaiset terät, jotka kiinnitettiin monoihin, niillä luistelin tontin vieressä olevassa ojassa :) Ja joskus sain lainata kaverin veljen hokkareita, kun käytiin lammella luistelemassa. Ihania nuo lintu kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minunkaan tule tuota takkia muuten käytettyä kuin vain silloin, kun on hame päällä. Farkkujen kanssa mulla on sitten sellainen puolireiteen ulottuva takki; joko ruskea vanha maihari tai uudempi musta toppatakki, josta en tykkää yhtään, mutta käytännöllinen se on. Mekin luisteltiin joskus lähistöllä olleessa pellon ojassa ja siskon kanssa sitä lapioitiin lumesta vapaaksi:)

   Poista
 4. Kaunis asukokonaisuus luisteluun :) En ole uskaltautunut luistimille varmaan kahteenkymmeneen vuoteen. Pelkään että kaadun ja katkaisen luuni. Vaikka olen kyllä tänä talvena ollut kolmesti tantereella liukkaine saapikkaineni, eikä mitään ole silti onneksi murtunut. . Teilläpä on rohkeita tilhiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin oli huteraa alkuun minullakin! Mitäs kun noin kerran vuodessa luistelen, jos sitäkään. Viime vuonna en tainnut olla kertaakaan. Aika nopsaan sitä kuitenkin tottunee, kun jäälle menee:)

   Poista
 5. Oletpa rohkea! Minä en enää uskaltaudu luistimille. Edellisestä kerrasta on niin kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika varovaista touhua se minullakin oli. Ja oli sitten mukavampi itsekin luistella, kun muuten olisin vain norkoillut kentän reunalla:)

   Poista
 6. Ihania kuvia ja niin kauniita luistelijattaria❤ Luistelu on kyllä mukavaa talvipuuhaa:) Ihanaa naistenpäivää😊❤🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna on luistelukelitkin olleet hyvät. Joinakin vuosina sopivia luistelukelejä on ollut hyvin vähän. Oikein hyvää naistenpäivää sinnekin:)

   Poista
 7. Mahtavaa, että luistelet. :) Mä en ole koulun jälkeen, eikä sen aikaiset luistimet enään mahdu. Hyviät kuvat teistä ja tilhit ihan poseeraa sinulle. Kiva päivä ja sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvassa ne minunkin luistelut on, kun noin kerran vuodessa... mutta hyvä kun senkin verran:) On nuo minunkin luistimet vähän tiukat, mutta menee sinne villasukka silti.

   Poista