perjantai 2. maaliskuuta 2018

"Sul on sitte paljo säilytystilaa?"

Jotenkin tuohon tapaan sisko minulta tammikuussa kysäisi. Hän asuu toisella puolella maata ja hän  pohti sitä, kun minulla tätä vaatetouhua kohtuullisen usein kumminkin on, eli teen jotain vaatetta tai ostan kirppareilta. Minä siihen sitten jotenkin tähän tyyliin, että "Juu. Paljo todellaki, ku vaatteista suuri osa on varastos säkeissä." 

Millaiset vaatesäilytystilat mulla sitten oikeesti on?

Tämä on talo, jossa ei ole ainuttakaan ns. kiinteätä vaatekaappia, joten...

Minulla ja isännällä on yhteinen  vaatekaappi. Siitä puolet on minun,  toinen hänen. Arvaahan sen kumman puolisko on täydempi:) Välillä toisen vaatteita löytyykin toisen kasoista. Kaappi on kaksiovinen, alunperin tankokaappi, mutta se on muutettu hyllykaapiksi.  Ylin hylly on muodostunut kuin varastohyllyksi. Siellä voi olla vaikkapa korjausta odottavia vaatteita, tai vaatteita, jotka odottavat varastoon kiikutusta. Kaapin alimmalla tasolla on sitten usein sellaisia vaatteita, jotka on jo olleet jonkun kerran päällä, mutta eivät vielä ole pesuun menossa. Ja muilla kolmella jaetulla hyllyllä sitten muut vaatteet.


Toinenkin kaappi käytössä. Se on kolmiovinen. Yhden oven takana on petivaatteita, eli lakanoita, tyynyliinoja sekä myös verhoja yms. Kaapin keskimmäinen osa on tankokaappi. Kun siellä on minun henkarivaatteitani ja toisinaan tyttöjenkin jotain, niin tiukkaa tekee. Ja sen osan alaosa täyttyy yleensä vielä kaikenlaisesta pusseissa olevasta vaatetavarasta. Alla olevissa kahdessa laatikossa on vanttuita, huiveja, villasukkia, yms. Kolmas ovi kätkee taaksensa myös vaatetangon. Siellä on sellaisia vaatteita joita käytetään harvoin. Ovat ns. juhlallisempia. Tosin siellä roikkuu sellaistakin, jonka voisi kiikuttaa varastoon.


Noita kolmiovisia meillä on kylläkin kaksi. Mutta se toinen on nuorison tavaroita täynnä. Lasten ja nuorten vaatteita, kuten myös pöytäliinoja, pyyhkeitä yms. on sitten vielä säilytyksessä lipastoissa ja arkuissa. Mutta ne minun sisätiloissa olevat vaatteeni ovat siis noissa kuvan kaapeissa. Toisesta käytössä puolikas, ja toisestakin suunnilleen niin.

Sitten on tietysti se varasto. Siellä on sitten säkkiä ja pussia niin paljon, ettei mitään meinaa löytyä. Eräänäkin päivänä menin etsimään yhtä pitkähihaista puseroa, mutta kun aikani olin siinä seisoskellut niiden nyssyköiden äärellä, päätin jättää etsimisen tällä kertaa. Myöhemmin meni sinne "uudella innolla" ja löysin pussin, jossa oli etsimäni pusero ja muitakin pitkähihaisia paitojani myös.Joten onko mulla ny paljo säilytystilaa? On kai sitten, jos varasto lasketaan mukaan. Mut ei, jos sitä ei lasketa:)

Sainpa tästä aiheesta mukavan nopsan piirrosaiheenkin, kun tykkäsin mieluummin piirtää ne kaapit.

10 kommenttia:

 1. Toisaalta on kiva, kun löytää jotain, mitä etsi ja vielä muutakin, jota ei edes etsinyt 😀. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta. Toisinaan saatan löytää sieltä varaston kätköistä jotain, jota en enää muistanut olevankaan:) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Hienot piirrokset! Minusta tuntuu ettei säilytystilaa ole ikinä liikaa:) Kiva kun paita löytyi! Oikein ihanaa viikonloppua sinne ja alkanutta maaliskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä melkoisen varma, että vaikka mulla olisi säilytystilaa enemmänkin, tuntuisi se juuri siltä, ettei lisä olisi pahitteeksi:) Mukavaa viikonloppua ja maaliskuuta sinnekin!

   Poista
 3. Mullakin on tuo yksi (onneksi aika iso) komero jossa on tanko ja hyllynä itse "tuunamani" (hyllylevuistä ja tiileistÄ) hyllykkö + pieni naulakko seinällä. Toinen on keittiössä oleva komero, jossa on vuodenajan ulkovaatteet. Siinä on tanko ja nauloja seinällä, sekä yksi hylly, jossa kaksi koria, ja oven sisäpuolelle kiinnitetty vielä yksi pieni naulakko. Komeron lattialla kenkähylly. Vintissä on sitten toisen vuodenajan vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullakin vähän samaa näissä vaatesäilytyksissä:) Välillä sitä haaveilee vaatehuoneesta... Ai, miten kivaa oliskaan, jos tosiaan olisi oikein huone vaatteille (kerrostalossa asuessani ja joissain muissakin asunnoissa oli) eikä tarvitsisi ulkovarastoon vaatteita rahdata aina vuodenaikojen vaihtuessa. Mutta tuleepa sitä toimeen näinkin:)

   Poista
 4. Hienot piirrokset. Vähän sitä säiltystilaa pakkaa oleen. Näin talviaikaan meidän varastosta on vastenmielistä mitään hakea. Vaikka siellä on kaksi lamppua, pitää hämärään ja pimeään aikaan ottaa taskulamppu ja sormet palelee ja kohmettuu kun niitä säkkiä, pussia ja laatikoita aukoo ja penkoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama meillä! Sitten yrität vielä sitä taskulamppua asetella jonkun nyssäkän päälle, että saisit kahdella kädellä niitä pussukoita pöyhiä...

   Poista
 5. Sulla on piirustustaitoa!
  On tilaa :) on ollut yli vuoden aikana tavaroiden ja "kaiken" hävittämis-buumi. Vaatehuone on lähes tyhjä ja omasta kaapistakin puolet läksi kierrätykseen. Vielä on kaapeissa hävitettävääkin, kaikkea ei viitsi muuttaa toiseen paikkaan. Kun vaan raaskis luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sanoisin, että kadehdittava tilanne sulla, kun olet saanut tavaroiden vähentämistä tuollaiseen pisteeseen! Meilläkin olisi niin kovin tarpeellista tuo tavaran vähentäminen. Mutta kun... siitä ei tahdo tulla mitään. Siinä on juuri se raskiminen, moneen tavaraan liittyy (tai on liittyvinään) jotain tunnepuolta ja ja sen takia ne pysyy. Joskus on harmitellut jotain mikä on laitettu pois. Ja sitten on vielä se, että monista tavaroista ei oikein tiedä, mihin ne laittaisi. Kaatikselle ei oikein halua kaikkea laittaa ja kirppiskään ei kaikelle ole oikein ok. Oikeastaan tarvitsisi olla joku "välivarasto" jossa voisi lajitella valmiiksi eri paikkoihin meneviä tavaroita.

   Poista