lauantai 24. maaliskuuta 2018

Rairuohotkin vielä kylvämättä

Meillä ei ole vielä pääsiäinen erityisemmin näkyvillä. Vielä ei ole kylvetty edes rairuohon siemeniä multaan. Toissapäivänä ostettiin kyllä siemenet. Koristelaatikon toin varastosta toissapäivänä, mutta sillekään ei ole tehty muuta kuin se, että tytöt pöyhi sen sisältöä. Virpomaoksia tuli eilen uusia, kun olivat koulussa niitä tehneet. Melkein viikko sitten ostin heräteostoksena neitokaisille yhden askartelulehdykän. Siinä oli kartonkisivuilla irrotettavia pääsiäiskoristeita, mielestäni kauniita.
Nämäkin kartonkikoristeet odottavat vielä sitä, että ne aseteltaisiin johonkin nätisti esille. Tänään neitokaisilla on ajatus hakea lumisen tien varresta vielä oksia ja koristella niitä. Se on heille mieluista puuhaa. Sen hakemisen joutuvat tekemään sukset jalassa, kun hanget on niin korkeat.

Itse olisin mielinyt tänä pääsiäisenä pieniä keramiikkalampaita koristeeksi. Kovin pieneksi tulee kyllä jäämään lammaslaumani, mutta vähitellen kai ne oikeatkin lammaslaumat kasvavat:)


10 kommenttia:

 1. Minullakin on vielä raeruohot kylvämättä, kohta eivät ehdi, joten tänään olis pakko. Pajunkissat eivät ole vielä valmiita meilläpäin, joten oksia ei sitten laiteta tänä vuonna. Kivoja koristeita olet löytänyt. Hyvää tulevaa palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle! Meillä tytöt innostuivat laittamaan niitä ruohonsiemeniä, kun sitä heiltä kysäisin:) En ole lainkaan varma, että minun olisi tullut puuhaan ruvettua.

   Poista
 2. Ihania on nuo pääsiäiskoristeet! Täällä on jo pikkuisen laitettu pääsiäisvihreää kasvamaan, ohran ja rairuohon siemeniä:) vaan nepä tulee nopsasti muutamassa päivässä! Hyvää tulevaa palmusunnuntaita ja Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne:) Minäkin silloin kaupassa katselin, että oli tarjolla molempia sortteja. Päädyin rairuohoon, kun on tutumpi. Joskus muistelen ohraakin olleen.

   Poista
 3. Minä kylvin pari päivää sitten ohran siemeniä, saavat sitten kissatkin niitä pureskella jos tahtovat :)Ja mini-narsissit on puhjenneet jo kukkaan, toivottavasti eivät kuihdu ennen pääsiäistä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohra onkin hyvä vaihtoehto, kun kissat siitä tykkää. Narsissit on kyllä niin ihania:)

   Poista
 4. Viikolla ostin myös siemenet, löysin vain ohraa. Kylvämättä vielä ja kellarin kupeelta kävin hakemassa koivunoksia. Muistan lapsena hakeneeni suksilla pellon reunoista pajun oksia. Joskus oli jo piha sula ja luuli pärjäävänsä ilman suksia ni eikös ne saappaat olleet lunta täynnä kun pajukkoon pääsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin jonain vuonna oli ohraa, mutta yleensä ostan rairuohoa, jos sitä on. Meillä tytöt suunnitteli sitä oksien hakua, mutta vielä se on kyllä tekemättä. On heillä muuta puuhaa nyt, kun tekevät pieniin pahvisiin laatikoihin huoneita "Petseille":)

   Poista
 5. Minä kylvin rairuohon eilen. En ole vielä laittanut pääsiäistä,narssisit kukkii,ostin kaupasta viime viikolla. Hyvää palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin alkaa vähitellen yhtäa ja toista pääsiäiskoristetta tulla esille. Tänään ostin vihreitä munanmuotoisia kynttilöitä sekä lautasliinoja joissa oli suloiset tiput. Hyvää palmusunnuntaita sinne myös:)

   Poista