torstai 8. maaliskuuta 2018

Pikku iltalenkki

Tarkoituksemme oli tänään käydä Lieksassa käydessämme kahvilla. Isäntä vähän niinkuin lupaili sellaisia naisväelle, mutta suunnitelma menikin mönkään. Hän kävi hammaslääkärissä ja tällä kertaa tulikin sieltä niin puudutettuna, ettei mikään kahvittelu olisi tuntunut miltään:(   No, olisi hän meille silti kahvit tarjonnut, mutta eipä meitä sellainen huvittanut, ilman häntä. Menimme sitten vain kauppaan ja kotiin. Olin ostanut karjalanpaistilihoja ja rupesin niitä kohta kaupasta tultua laittamaan. Iltapäivällä se olikin valmis uunista otettavaksi, mutta siihen tulikin muutos. Päätimme nimittäin lähteäkin vielä Kolilla käymään, kun jäi vähän jurppimaan se päivällinen kaupunkireissu. Keksin ennen lähtöä pilkkoa karjalanpaistin joukkoon muutaman perunan ja jättää padan uuniin ihan vain jälkilämpöön, sillä toiveella, että perunatkin olisivat takaisin palatessamme kypsiä.

Jäätie. Nokka kohti Kolia. Kuva on vuodentakainen. Samaltahän sen nytkin näytti, harmaassa säässä.


Reissumme Kolille kesti vajaa kaksi tuntia. Jäätie on mainio juttu, sehän mahdollistaa näin talviaikaan nopsan käynnin Kolin puolessa:)  Se lähtee Vuonislahden kylältä ja siinä rannalla taulussa luki, että se on Euroopan sisävesien pisin jäätie, eli pituudeltaan 7 km. On kiva talvisin ainakin se yksi jäätiellä ajo tehdä. Vieressä on luistelijoille aurattu myös rata ja siinä olikin ihmisiä mennen tullen. Autojakin kulki molempiin suuntiin, joista hyvin monta oli venäläisiä. Me sitten kävimme vain pienillä karkki- ja korttiostoksilla Kolinportissa ja takaisin tullessamme olikin ruoka sopivasti valmis syötäväksi. Nyt sitten syön  siitä pienestä ostamastani salmiakkipussista sopivasti väkeviä salmiakkeja:)


8 kommenttia:

 1. Joskus pettyy ihan pienestäkin, mutta tuo puudutus varmaan oli sellainen ettei oikein uskallakaan mitään juoda ettei suu falskaa. Tuo jäätie oikaiseen melkoisen paljon. Joskus katselimme, kun lautta kesällä meni oikoseen sinne Kolille, ajelimme rantoja pitkin.

  Katselin aikaisempia postauksiasi, taidamme olla kotoisin samoilta kulmilta, ei ihan naapurista mutta ei kaukaakaan. Synnyin siellä urheilukentän laidalla.

  Ihanaista Naistenpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei olisi kahvittelusta tullut kyllä mitään silloin päivällä. Kappas vain, mielenkiintoista, että tämä on tuttua seutua sinulle! Meidän asuinpaikkamme on tosiaan Vuonisjärvi, mutta Vuonislahtikin melkoisen lähellä. Uimassa käydään kesäisin siellä. Mukavaa naistenpäivän illanjatkoa sinne:)

   Poista
 2. Varmasti herkullista karjalanpaistia, hyvin hautunutta! Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää naistenpäivän iltaa sinnekin! Oli kyllä kypsää ainakin ruoka. Ja mukava tulla kotiin, kun sai vain ottaa valmiin sapuskan uunista pöytään:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä ne vaaranäkymät aina viehättää ja niitä mielikseen katselee:)

   Poista
 4. Nuuh, tuoksuu ihanalta paistilta. :) Ajatela mikä rata luistella, paitsi viima voi tuntua kasvoilla. Jäätiet taitaa olla kohta menneentalven juttu, ainakin täällä jo varoitellaan jäällä liikkumisesta. Silti eilen näkyin pakettiauto aika kaukana rannasta ja saarista. Niin ja täällä ei ole jäätietä, vaan kaikki menevät huvikseen missä luulevat jään kestävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä itse uskaltaisi ajella jäällä missä tahansa, eikä pitäisikään. Tuo Kolin jäätie on tiehallinnon ylläpitämä virallinen jäätie, niin siinä uskaltaa:) Luistinradalla riittää ainakin pituutta, kun on yhtä pitkä kuin jäätiekin, mutta viima on varmasti kova, kuten sanoit!

   Poista