torstai 1. maaliskuuta 2018

Käsityölehden innoittamaa

Selasin tiistaina kirjastossa Suuri Käsityölehteä, sitä uusinta numeroa. Siinä oli mielestäni aivan ihana mekko! Piirsin sitten kotona siitä version, joka samalla yritti olla sitä, mitä lehdessä näin, mutta pienin muutoksin silti. Kauluksen tein erilaisen ja vyötäröllä ollut pieni rimpsu jäi omasta piirroksestani pois - ihan vain siitä syystä, etten saanut sitä haluamallani tavalla onnistumaan.Siinä oli sitä jotain! Mikä siinä sitten niin viehätti? Se kokonaisuus kai. Siinä oli väriä, kangas oli syksyn mieleen tuova  ja runsaskuvioinen. Ja ne hihat! Ne oli mahtavan kauniit - ja tietysti myös todella epäkäytännölliset... Ja helma oli runsas. Muistan, että siihen oli käytetty nelisen metriä pitkä kangaskaistale.

Mekko toi mieleeni kovasti  70-luvun. Niinpä piirsin omaan versiooni vaihteeksi paksupohjaiset kengät. Lehden kuvassa  jalkineet olivat enemmän tuossa alla olevan kuvan kaltaiset vihreät nilkkurit, jotka näyttivät kivalta mekon kanssa.
Lehden mekon pohjaväri oli suunnilleen tuota, mitä piirroksessanikin. Lisäksi siinä oli päätoimittajan yllä mustakuvioinen versio. Lehden mekoissa oli paitakaulus, mutta minä halusin omaani erilaisen.

Tämmöistä väri-iloittelua tänään:)

---
Piirros tehty samana päivänä kuin kynänroskahelmainen mekko.8 kommenttia:

 1. En voi olla ihailematta noita sun asupiirroksia ja ihmisiä muutenkin, itse en osaa piirtää ollenkaan ihmisiä... tavarat, talot ym. on paljon helpompia kuin ihmiset tai maisemat... :) Tuollaiset vihreät nilkkurit olis nätit, tosin en itse enää voi kovin korkeakorkoisia kenkiä pitää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minä katselin tässä yhtenä päivänä kaupungilta tullessa kivassa auringonvalossa jotain mielenkiintoista ulkorakennusta ja mietin, että joskus voisi jotain sellaistakin koittaa piirtää. Tänäänkin meni kyllä aikaa piirrellessä, mutta nyt oli aihe ihan kotipihasta. Se piirros onkin kovasti kesken vielä. Mitä tulee noihin nilkkureihin, niin tykkäisin minäkin tuommoisista, mutta kyllä nyt on pitänyt minunkin ruveta enemmän kiinnittämään huomioita siihen, millä olisi hyvä kävellä.

   Poista
 2. Very pretty! You are very artistic and creative which are great gifts from God. Thanks for the visit!

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunis malli ja piirros! Olet kyllä taitava piirtämään♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteiden kanssa kun tykkään puuhata, niin niitä mielikseen piirteleekin:)

   Poista
 4. On tämä hieno mekko ja taitavasti piirretty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin siinä lehdessä sen värikkääseen runsauteen:)

   Poista