maanantai 2. heinäkuuta 2018

Kuvitettu uni aamuyöltä

En usein näe unia, tai jos näenkin, en muista niistä mitään. Tänä aamuna muistin, ja sen tajutessani aloinkin heti muistella, mitä kaikkea siinä oli. Ja se oli niin herkullinen aihe piirrettäväksikin...

Näin se suunnilleen meni:

Olimme jossain matkalla. Linja-autolla olimme kai matkustaneet ja juuri äsken autosta nousseet matkaamme jatkamaan. Kaikki tavarat piti olla kerättynä mukaan, mutta kohtapa rupesin ihmettelemään, että missä se yksi makuupussi on?
Jostain sekin sitten unessa kuitenkin ilmestyi esiin. En tiedä, haettiinko se jostain linja-auton penkin alta kenties.

No, sitten meidän piti ylittää rautatie. Siinä oli kiskojen yli laitettu laudoista ylimenopaikka... 
Rautietä lähestyessä oli rautatien toisella puolella  jo aiemmin joku mies jo viittoillut, että saisi pitää kiirettä  -  jo siinä vaiheessa kun makuupussi oli hukassa. Ja taas hän antoi ymmärtää, että vauhtia saisi pitää, että ehdittäisiin seuraavaan kulkuvälineeseen.
Siinä  kiskoja ylittäessä ihmettelin, että yksi kylpypyyhe lojui maassa siten, että sen yksi kulma oli kiskojen päällä. Se vähän ihmetytti ja huolettikin, eihän kiskoilla saisi olla mitään ylimääräistä. Niitä pyyhkeitä taisi siellä kiskojen lähellä lojua enemmänkin.
Sitten jatkoimme vissiin junalla matkaamme. Omaa tietsikkaakin olisi periaatteessa voinut siellä  käyttää, mutta se olisi kai tullut kalliiksi. Paitsi jos olisi vuokrannut oikein oman "loossin" sitä varten. Se oli edullista. Ja tuo "loossi" oli varustettu monilla tietokoneilla. Se oli  kuulemma sopiva vaikkapa jalkapallojoukkueelle...
---

Uneksuntani ainekset oli selvästi ihan arkipäivän peruja. Matkaa on mietitty. Eilen satuin lukemaan uutista Repoveden kansallispuiston romahtaneesta sillasta; se kiskoilla ollut, laudoista tehty ylitys oli selvästi siitä uutisesta kotoisin. Lasten kylpypyyheitä eilen katselin ulkona kuivumassa. Tietsikan toimivuudessa on ollut vähän toivomisen varaa. Ja isäntä on viihtynyt jalkapallolähetysten parissa.

Tällaistä täältä tänään:)

Piirustelujen parissa on kulunut muutenkin paljon aikaa lähipäivinä... Joskus olen ajatellut, että en harrasta mitään, mutta nyt joku päivä sitten totesin mielessäni, että kai tuo piirustus nyt on minun harrastukseni. Näin kesäaikaan siihen on enemmän aikaa ja valoakin.14 kommenttia:

 1. Osaisipa piirtää noin...itse en osaa oikein kuin mallista... niin hienoja piirustuksia ja hauska uni! Itsekin harvoin aamulla muistan unta, muuta kuin jonkun häivähdyksen. Nuorempana melkein aina muisti unet ja joskus kirjoittelin niitä muistiinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoin niitä unia tosiaan muistaa. Ja sitä muistiinmerkitsemistä sitäkin vähemmän on tietty tullut harrastettua, vaikka se voisi olla mielenkiintoista luettavaa myöhemmin. Tältä vuodelta tulee mieleen yksi tai kaksi kylläkin, joista laitoin vähän muistiin jotain.

   Poista
 2. Olipas kiva uni...tai satu meille lukijoille ja niin hienot kuvatkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unessa kaikki on niin hauskasti yhteen sopivaa ja sujuvaa:)

   Poista
 3. Kiva postaus. Taidokas kuvitus! Kyllähän piirtäminen harrastus on ilman muuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hauska harrastus, mutta aikaavievää. Mutta näin kesällä sitä aikaa juuri on:)

   Poista
 4. Hyviä piirroksia. Pidän myös piirtämisestä mutta aika ei aina riitä. Unet kannattaisi kirjoittaa heti ylös kun herää muuten ne unohtaa. Näen joskus ns. selkounia, jossa tiedän olevani unessa. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta tahtoo unohtua heti nekin vähäiset unet, jotka herättyäni tajuan nähneeni. Jos en aivan heti rupea niitä muistelemaan, ei kohta ole mitään muistettavaa. Piirtäminen vaatii tosiaan aikaa. Siihen helposti uppoutuu pitkiksi ajoiksi, ja ärsyttää kun ruokaakin pitäisi tehdä:)

   Poista
 5. Ihana ajatus kuvittaa uni! Unikuvitus! Ja hienosti piirrätkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tosiaan tuli unikuvitus:) Pysyypä paremmin muistissa sekin uni.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Välillä on monia vuosia, ettei tullut paljonkaan piirreltyä, mutta nyt se on ollut huvina aika usein:)

   Poista
 7. Hienot kuvat ja mielenkiintoinen uni.
  T.Marja-Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskasti unessa kaikenlaiset arkipäivän asiat sulautuu yhteen:)

   Poista