sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Siksi se tarra oli siinä...

Luin muutama päivä sittten kirjaa, jossa oli eräällä sivulla otsikkona: "Tämä on se päivä". Itseasiassa se oli kirjan nimikin. Tuo kirjan "nimikkotarina" oli jotensakin tähän tapaan:

Eräs nainen ihmetteli yökylässä ollessaan, kun  aamulla kyläpaikkansa rullaverhoa nosti, että  miksi ikkunassa oli tarra, jossa luki "Tämä on se päivä". Sitä hän sitten aamupalapöydässä talon emännältä kysäisi. Ja emäntä selitti.

Hänellä oli ollut paljon kärsimystä elämässään ja aamut olivat olleet hänelle vaikeita, koska hän oli alkanut pelätä, mitä päivä taas tullessaan tuo. Hän oli sitten joskus löytänyt isänsä raamatusta alleviivattuna jakeen: "Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt; riemuitkaamme ja iloikaamme siitä." (Ps. 118:24).  Hän ajatteli, ettei se häntä puhuttele. Siinähän puhutaan jostain juhlapäivästä tai muuten onnellisesta päivästä. Sitten hän joskus mietti, että eikö jokainen päivä ole Herran tekemä päivä... Ei kai sellaista tarvitse pelätä... Ja niin hän rupesi ajattelemaan jokaista päivää Herran tekemänä. Se helpotti hänen oloaan. Ja hän halusi laittaa sitten tekstin  nähtäväkseen joka päivä heti aamusta.

Siksi se tarra oli siinä ikkunassa.

Mitäpä jos itsekin laittaisin sen vaikka jääkaapin oveen muistutukseksi... Tai ainakin iskostaisin sen mieleeni. Tänä aamuna tuo jae sattui tulemaan silmiini lukemastani yllättäen ja ajattelin, että ehkä onkin  hyvä hetki kertoa toisillekin tuo itseäni puhutellut tarina:)

---
No niin lapset, mennäänpäs tästä eteenpäin...
Mihinkäs ne kaks lähti?

---
Minä tuonne sen noin kertoilin, mutta paremmin sen kertoi  Riitta Lemmetyinen itse kirjassaan "Tämä on se päivä", jossa oli "tarinoita uskosta ja elämästä".  Hyvä kirja, lyhyitä, yhden sivun mittaisia kertomuksia ja hyvät kuvat.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Huomaan, että helpottaisi minunkin eloani varmaan, jos muistaisin ajatella noin.

   Poista
 2. Hyvä ja rohkaiseva muistolause :)

  Itselleni tärkeä on "Kiitä Herraa, minun sieluni, äläkä unhota, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt." Jos huolet painavat, on hyvä muistaa että Herra on hyvä, eikä hän ole koskaan aiemminkaan hylännyt tai ollut kuulematta rukouksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se on. Helposti minulta ainakin se kiitos unohtuu, varsinkin vähemmän mukavinana päivinä.

   Poista
 3. Hieno kertomus ja ihanat kuvat. Tuosta ekasta kuvasta ja sen tekstistä tuli mieleen, niinkuin Herra sanois: "Mennäänpäs nyt lapset eteenpäin...hän kuitenkin ohjaa ja varjelee meitä, niinkuin lintuemo poikiaan :) Siunattua sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain samantapaista mullekin tuli niistä mieleen:)

   Poista
 4. Hieno kertomus. Kertakaikkisen ihanat kuvat. Mukavia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ranta tuntuu olevan lintujen suosiossa. Lokitkin ovat pesineet siellä. Mukavaia kesäpäiviä sinnekin!

   Poista
 5. Ihan totta, iloitaan jokaisesta päivästä ja hetkestä. Nyt iloitsen suloisista kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mukava ajatus, milloin vain osaa ajatella niin, että jokainen päivä on sellainen kuin sen pitääkin:)

   Poista
 6. Hieno kwetomus. Minua rohkaisi se lause,kun sen aina muistaisi.
  Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin rohkaisi se! Mutta minä tarvitsen jatkuvasti muistusta itse tällaisiin.

   Poista
 7. Kiitos oikein hyvä lause. Ihanat kuvat myös.

  VastaaPoista