sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Hylätystä hyväksytyksi

Sen naisen tekemisissä täytyi olla hyvin paljon muille ihmeteltävää ja puhuttavaa. Viisi miestäkin hänellä kuulemma oli ollut. Ja juuri sen Jeesus naiselle ilmaisi hyvin tietävänsä.

"Monet sen kaupungin samarialaiset uskoivat Jeesukseen naisen puheen tähden, kun tämä todisti: "Hän on sanonut minulle kaiken, mitä olen tehnyt." Joh. 4:39 JKPR*

Sen naisen sanan, että joku tuntematon oli ottanut puheeksi naisen kanssa hänen tekemisensä, täytyi olla kaupunkilaisille valtava ihmetyksen aihe. Se sai monet heistä uskomaan Jeesukseen. Mutta kun Jeesus viipyi siinä kaupungissa sitten vielä kaksi päivää, uskoivat vielä paljon useammat, kuultuaan Jeesuksen itsensä puhuvan. Kaupungin väki sanoikin sitten naiselle: "Emme enää usko sinun puheesi tähden, sillä olemme itse kuulleet ja tiedämme, että tämä totisesti on maailman Vapahtaja." Joh. 4:42 JKPR

Siinä kaupungissa halveksitut saivat siitä eteenpäin tuntea itsensä arvokkaiksi. Samarialaiset olivat väheksyttyjä, sillä heidän jumalanpalveluksensa ei täyttänyt mittaa. Ja tuon kaupungin asukasten joukossa, tuo mainittu nainen oli varmaankin eräs väheksytyimmistä. Mutta Jeesus hyväksyi hänet ja heidät. Ja ihan ensimmäisenä juuri se nainen sai kohdata Jeesuksen hyväksynnän ja rakkauden. Sillä oli niin suuri vaikutus, että se vaikutti muihinkin. He lienevät kysyneet itseltään, kuka on tämä outo mies, jolle ei ollut liian vähäistä puhua tuolle naiselle?

Sen kaksipäiväisen Jeesuksen  vierailun aikana lienee muuttunut ilmapiiri kaupungissa. Kaikki eivät siltikään uskoneet, mutta useista alkoi varmasti säteillä hyväksyntä toisia ihmisiä kohtaan. Ja nainenkin varmaan hyväksyttiin "meihin" kuuluvaksi ihan uudella tavalla. Olihan tuo suuri Vapahtaja puhutellut ensimäisenä juuri häntä. Ja varmaankin naisesta itsestään tuli armon sanojen välittäjä toisille hylätyille.

Kukaan meistäkään ei täytä mittaa. Mutta juuri sentähdenhän Jeesus tuli. Hän täytti sen, mihin me emme pysty. Jossakin kohtaa Jeesuksesta sanotaan tähän tapaan, että "kaikki ihmettelivät niitä armon sanoja, jotka hänen suustansa lähtivät." Jeesus näki kyllä synnin ja tuomitsi sen, mutta ihminen oli Jeesukselle rakas. Ja on yhä. Ei hänen nimensä turhaan ole Vapahtaja.

---

* Jumalan kansan Pyhä Raamattu/Uusi Tie

Naisen ja Jeesuksen kohtaaminen. Johanneksen evankeliumi luku 4 (Koivuniemen Raamattuhaku)


2 kommenttia:

  1. Jeesus rakastaa jokaista ihmistä ja me saadaan tulla sellaisina kuin olemme Jeesuksen olemme
    ja se on hyvin lohdullista. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

    ps. Minulla on myös blogi jota myös kirjoitan,sunrise41.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan lohdullista, että Jeesus haluaa jokaisen meistä omakseen. Olen iloinen tuosta sinun blogistasi! Sellaisia ei helposti löydä ja siellä on rohkaisevaa tekstiä:)

      Poista