perjantai 15. helmikuuta 2019

"Villahousupakko" - pieni elokuvavinkki 70-lukulaisille

Satuinpa eilen Yle Areenasta löytämään sellaisen puolen tunnin elokuvan nimeltä "Villahousupakko" vuodelta 1977. Se on hauska katsottava vaikkapa ruoan valmistumista odotellessa. Katselimme sen eilen tyttöjen kanssa.

Siinä sai nähdä miten lapset silloin pukeutuivat. Muistatko vielä vaikkapa ne häntälakit? Ja voi myös muistella miten sen ikäisten ajattelu toimii.  Ja näinpä myös tutunnäköistä kuviota ainekirjoitusvihon kannessa. Minulla oli  - ja on yhä - se sama kuvio nähtävissä 70-luvun lopun kotsanvihossani. Tästä pääsee halutessaan näkemään tomaattilihapiirakan ohjeen kyseisestä vihosta.



Ajankuvan lisäksi elokuvassa oli jotain niin muuttumatonta, kysymys siitä, että pukeeko ne mukulat tarpeeksi päälleen:)  Eilen juuri bongasin yhden meidän neitokaisista kuljeskelemassa paljain päin ja paljain käsin kaupungilla siirtyessään tunnilta toiselle.

Tänään on onneksi niin lämmintä, etteivät villahousut ole tarpeen. Tuulista tosin tuntuu olevan.
Mukavaa viikonloppua:)

4 kommenttia:

  1. Tuota elokuvaa en ole katsonut, mutta villahousuajan muistan. Tykkäsin lämpimästä, joten villahousut kelpasivat minulle. Ei näillä tämän ajan nuorilla ole kait koskaan kylmä, kun ilman lakkia, housunpolvet revittyinä, nilkat paljaina jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin juuri joku päivä sitten kauhistelin näkemääni yhteen kauppaan mennessäni. Edelläni meni joku tyttö ja totesin, että hänellä ei tosiaan ollut sukkia jalassa:( En voi olla miettimättä, vaikuttaako tuollainen pukeutuminen aikaa myöten jotain. Ja sekin on nykyään nuorilla tapa, että kesäkengissä kuljetaan kesät talvet.

      Poista
  2. Katsoin tuon filmin, hauska se oli. Muistan kyllä häntälakit, mun vanhin poika sain serkun entisen ja sitten sama hattu oli vanhimmalla tyttärellä..eli 70-80-luvun vaihteessa :) Muistelen keskimmäiselläkin tytöllä vielä olleen sellaisen, mutta eri värisen. Varsinkin pikkumuksut oli NIIN söpöjä niissä karvalakeissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne häntälakit oli tosiaan söpön näköisiä:) Olisi hauska nykyäänkin sellaisia nähdä. Meillä ei sellaisia ollut. Olimme siskoni kanssa jo liian vanhoja siihen häntälakkibuumiin ja omien muksujen aikaan ei niitä sitten enää ollut.

      Poista