keskiviikko 14. elokuuta 2019

Kuinka Jumala lohduttaa ja rohkaisee

"Kun huusin sinua, sinä vastasit, annoit sydämeeni voimaa ja rohkeutta." Ps. 138:3 KR-92

"Jumala lohduttaa omiaan monin eri tavoin. Usein hän lähettää luoksemme oikean ihmisen oikeaan aikaan, silloin kun meillä on elämässä vaikeaa.  Herra Jeesus saattaa vastata meidän ahdinkoomme myös antamalla selkeän rukousvastauksen. Ehkä se ei ollut vastaus nimenomaiseen pyyntöömme, mutta se oli Jumalan vastaus siihen, onko hän lähellä ja tietoinen meidän ahdingostamme. Se on kuin vakuutus: "Minä olen tässä, älä pelkää." Tai sitten Jumala vahvistaa meitä suoraan sanansa kautta. Joku satoja kertoja lukemamme raamatunjae alkaa puhutella yllättäen aivan uudella tavalla. Kaiken lohdutuksen Jumala on aina perillä meidän elämämme vaiheista ja auttaa meitä oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Olemme turvassa tänäänkin."

Juha Vähäsarja/Joka päivä Jumalan kämmenellä/Kustannus Oy Arkki


6 kommenttia:

 1. Niinpä...ja onneksi kaikki on Hänen kädessään ja hallintavallan alla. Hän voi tehdä ihmeitä, silloin kun on sen aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lohdullista, että Hän voi tehdä sellaistakin, mitä itse emme osaa ottaa lukuun ollenkaan:)

   Poista
 2. Itsekin olen kokenut tuollaista lohdutusta juuri nyt viime aikoina. Olen törmännyt jo kolme kertaa lyhyen ajan sisällä aivan "sattumalta" yhteen tosi rohkaisevaan Raamatun kohtaan, joka antaa voimaa ja toivoa siitä, että ehkä tämän hetken asioistakin vielä selvitään. Onneksi Jumala vahvistaa ja rohkaisee meitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan hienoa, että meitä saatetaan rohkaista ihan erityisellä, meille sopivalla tavalla:)

   Poista
 3. Kyllä, aina apu, lohtu ja rohkaisu tulee. Usein kyllä niin ettei sitä osaa edes odottaa.

  VastaaPoista