sunnuntai 25. elokuuta 2019

"Voimamies" ja yhden asian nainen

Koen olevani sellainen yhden asian nainen, enkä hyvässä mielessä. Tarkoitan sitä, että toimeliailla ihmisillä on monta lankaa hyppysissään yhtä aikaa ja  he onnistuvat siinä vielä oikein hyvin. Sitten on niitä toimeliaita, jotka ovat omistautuneet täysin jollekin yhdelle asialle ja toimivat sitten koko voimillaan sen eteen. Mutta minä en ole näitä. Olen sellainen yhden asian ihminen siinä mielessä, että jos minulla on vain muutamakin ihan tavallinen arkinen asia samaan aikaan pähkäiltävänä, onnistun stressaamaan niistäkin. Yksi kerrallaan on parempi.



Entä sitten tuo otsikon "voimamies"? Ajattelen apostoli Paavalia sellaisena. Voiko yhden asian naista ja sellaista voimamiestä yhdistää mikään? Ensimmäinen ajatus on, että ollaan kyllä tosi etäällä toisistaan! Mutta yksi yhdistävä tekijä kyllä on: molemmilla on katse käännetty Jeesukseen Kristukseen päin. Ja tulipa mieleen, että se vahva Paavalikin oli kyllä ihan inhimillinen ihminen silti. Jossain kohtaa hän sanoo, että rasitukset olivat "yli voimiemme". Ja sanoihan hän eräässä kohdin olleensa joskus ystäviensä luona "heikkouden vallassa", jolloin hänen puheensa "ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista". Silloinkin hän siis katsoi Kristukseen, joka oli hänen voimansa. Siihen tämä yhden asian nainenkin tahtoo katsoa. Ja siihen on lupakin katsoa, jokaisen heikon.

2. Kor. 1:8:  "...yli voimiemme..."
1. Kor. 2:3-4:  "...heikkouden vallassa..."  "ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista.

Olin kirjoittanut tämän jo kesäkuussa.
Linkit  Koivuniemen Raamattuhakuun, jossa Raamatunkäännös -33/-38.



Levollista lepopäivää!





3 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta, minäkin mieluiten hoidan yhden asian kerrallaan. Ahdistun siitä jos pitäisi monta asiaa hoitaa yhtäaikaa ja keskittyä moneen... Silloin on paras istua paikoilleen ja ruveta asioita hoitamaan yksikerrallaan, kiireisin ensin :) Jos sen vaan silloin muistaisi, ettei tulisi liian stressi olo. Kyllä varmasti jokainen on välillä "heikkouden vallassa" niinkuin Paavali, toiset enemmän , toiset vähemmän. Siunausta päivääsi "sisko"!

    VastaaPoista
  2. Minäkin stressaannun hirveästi, jos pitäisi tehdä monta asiaa yhtä aikaa. Yksi kerrallaan sujuu paljon paremmin. Vaikka väitetään, että naiset pystyvät tekemään monta asiaa yhtä aikaa... Onneksi Paavalikin kirjoitti heikkoudesta ja ylivoimaisista tilanteista, se tuo lohtua meille heikoille! Siunattua sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kiios Sesse ja Kirjarakkautta:) Mullakaan ei edes kovin kummoisia asioita tarvi olla, kun saattaa mennä ihan lukkoon eikä saa tehtyä mitään. Minä olen toisinaan itselleni havainnut parhaimmaksi sen tavan, että aloitan jostain kaikkein helpoimman tuntuisesta, niin pääsee ehkä alkuun sitten muussakin. Tietysti joku voi asian ajatella niinkin päin, että kun saa jonkin vaikeamman pois päiväjärjestyksetä, niin muut hoituuu helpommin, mutta mulle ei se tapa toimi. Onneksi Jumala on meidät kaikenlaiset luonut:)

    VastaaPoista