lauantai 14. syyskuuta 2019

Jotain norjalaista - ja jotain täältäkin

Kuvat sentään on ihan meiltä. Otettu pari vuotta sitten.



Meillä on viime aikoina ollut Norja kovasti esillä. Olemme katselleet mieluusti norjalaisia ohjelmia* Yle Areenasta.  Mutta ennen näiden ohjelmien löytämistä, meillä on ollut yksi "kestosuosikki" kirjailijakin Norjasta. Hän on norjalainen pappi Fredrik Wislöff. Minulla on nytkin tässä koneen vieressä kirja nimeltä Levähtäkää vähän; Suomen Lähetysseura, suomentanut Signild Tennberg. Isäntä oli saanut  tuon kirjan kummiltaan vuonna 1971. Kirja oli painettu 1969, joten se on nyt 50 vuotias. Mutta milloin lienevätkään ensimmäiset painettu, kun tämäkin oli jo"kahdeskymmenesyhdes painos." Meillä on uudempikin versio samasta kirjasta, jonka olin itse ostanut 90-luvulla. Mutta itseasiassa vielä suositumpi meillä on ollut saman Fredrik Wislöffin Rukouskirjani. Siitä meillä on menossa ehkä jo neljäs tai viides kirja; ja siitäkin jo kannet irti. Muitakin hyviä kirjoja häneltä on.

Mutta tässä nyt tuon norjalaisen papin Fredrik Wislöffin tälle päivälle (14. syyskuuta) kirjoittamaa tekstiä kirjasta Levähtäkää vähän:

"Seuraa minua."  Matt. 9:9

"Niin kuuluu Jeesuksen kutsu! Se on lyhyt - henkilökohtainen - ilman selityksiä ja tinkimisiä - ja kuitenkin täysin selvä: seuraa minua! Ei mitään tinkimistä. Jätä kaikki entinen! Jumalan kutsu merkitsee kynnystä johonkin uuteen. Ei mitään nuhteita entisistä synneistä! Jeesuksen kutsussa on kokonainen anteeksiantamuksen meri. Hänn kutsunsa sellaisenaan on jo armoa..." Fredrik Wislöff/Levähtäkää vähän

Mainittakoon vielä, että tuo Matteuksen kohta, jos tuo Wislöffin teksti on alkunsa saanut, on Matteuksen itsestään kirjoittamaa. Siinä kohdassa Jeesus kutsuu juuri tullimies Matteuksen itsensä.


Kuva on meiltä.


Mitä norjalaista olemme katsoneet: Team Backstad (heidän reissujaan), Tiettömän taipaleen takana, Erämaan armoilla, Jens erämaaseikkailulla, Talviunelmia (myös Jens). Ja sitten olisi vielä Yksineläjä Severin, jonka ehkä otamme katseluun nyt, sillä sitä sarjaa emme ole vielä katsoneet.


8 kommenttia:

  1. Mekin olemme katsoneet Tiettömän taipaleen takana ja Yksineläjä Severiniä,ja mies on paljon katsonut jotain erämaa ohjelmaa, jossa ihmiset asuu "korvessa" ja pyydystävät elääkseen karhuja ja muita eläimiä, mutta siitä en tiedä minkä maalainen se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistinkin että te ootte tuota Yksineläjä Severiniä katsoneet, kun huomasin sen Areenassa eilen. Ajattelin, että voitais mekin katsoa sitä, kun nuo muut on jo katottu. Joten ikäänkuin sun vinkistä:) Joku noissa tuontapaisissa kiehtoo.

      Poista
  2. Ihanat sumuiset maisemakuvat! Norja on myös kiinnostava maa. Wislöffillä on hyviä tekstejä. Kiitos tästä Wislöffin tekstistä, jonka jaoit, se osui hyvin kohdalleen tänään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norja on tosiaan kiinnostava. Olisi kiva päästä käymään siellä joskus. Isäntä on siellä käynyt kauan sitten, mutta minä en koskaan. Minustakin tuo Wislöffin teksti oli hyvä ja lohdullinen.

      Poista
  3. Kauniit sumuiset kuvat. Wislöf on hyvä kirjailija ja olen
    lukenut hänen kirjojaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sumussa on kyllä jotain kiehtovaa. Wislöffiltä on kyllä hyviä kirjoja. Meilläkin muutamia niistä.

      Poista
  4. Tunnelmalliset kuvat! Wislöffiä en ole lukenut, mutta olen viikon aikana niin monta kertaa törmännyt häneen, että varmaan pitäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Wislöffin kirjoista meillä on varsinkin kaksi suosikkia: Rukouskirjani ja Levähtäkää vähän. En tiedä löytyneekö niitä uusina, mutta käytettyinä luulisi löytyvän. Olen itse toivonut, että nyt saisi jo uusi rukouskirja taas löytyä, kun käytössä oleva on jo ihan "irtopainos".

      Poista