keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Eilisiä löytöjä

Eilisiä kirppislöytöjäni. Vihreä kangas oli jonkun aloittama hame. Siinä on kaksi hamepalaa, joihin oli jo muotolaskoksetkin valmiiksi harsittu. Tämmöisistä aloituksista tykkään, kun jää pois kaavojen piirtelyt ja kankaan leikkuut. En tietysti tiedä, onko sopivaa kokoa, mutta kun eteeni mallailin kotona, niin ei tuo mahdottomaltakaan näyttänyt. Kangas vaikutti juhlavalta ja laadukkaalta. Ja sen väri oli aavistuksen tummempi kuin tässä kuvassa. Tuli ihan kevät ja pääsiäinen mieleen:)



Toinen kangas on otettu sillä ajatuksella, että myös siitä tekisin hameen... Niinpä taas sai tytär nämä nähtyään sanoa, että "Taas uusi hame!:)"  Niinpä. Mutta vielä tähän ruskeaan kankaaseen. Sen värit on 70-lukulaiset ja niin on kankaan materiaalikin sen oloista liukasta ja hieman joustavaa tekokuitua. Olen jo jonkin aikaa havitellut löytäväni ruskeapohjaisen hamekankaan, josta olisi toive saada pykättyä edes etäisesti aikanaan koulussa tekemääni hametta muistuttava, josta tykkäsin. Sen kangas tosin ei ollut mitään tekokuitua. Mutta tämä saanee nyt kelvata. Trikooneuloja täytyy vain ostaa ennen tämän ompelua. Entiset loppuivat muutama päivä sitten, kun katkesi se  viimeinenkin trikooneula.

Sitten oli vielä tämä kirja: Armon valo. Vaikutti kiinnostavalta kirjalta. Siinä on Lapuan hiippakunnan pappien kirjoituksia. Kirja on vuodelta 1998 ja Kirjapajan. Kaksi ensimmäistä tekstiä olen jo lukenut ja olivat hyvät. Ajattelin, että lukisin tästä vain yhden tekstin per päivä.  Niin siitä saa paremmin irti, kuin hotkaisemalla kaiken kerralla.

Ai niin, ostinhan vielä muutaman lautasenkin, mutta niistä ei ole kuvaa. Ne eivät olleetkaan ihan niin hyvä ostos, kuin ostaessani luulin.


Mukavaa päivänjatkoa:)


6 kommenttia:

  1. Kirpparit on ihan parhainta viihdykettä :) Minäkin pääsin eilen kirpparille ja pari vaatetta tuli ostettuakin, kun halvalla sai :D Niistä kuvaa ehkä sitten, kun ovat olleet pesussa. Samoin sinulle mukavaa päivän jatkoa! Minunkin piti mennä toiselta kirppikseltä jotain hengellistä kirjaa, mitä voisi lukea pätkän joka päivä,mutta se olikin kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on silloin kivointa kuljeskella kirpparilla, jos on hyvästi aikaa. Usein Joensuussa kirppareilla varsinkin pysähtelen katselemaan vanhoja tavaroita. Katselen näkyykö mitään vaikka lapsuudestani tuttua. Eilenkin oli yksi sellainen koirapatsas, jonkalainen sedälläni joskus oli. Itse en sitä olisi ehkä huomannutkaan, mutta isäntä näytti sen minulle, ja minä sitten kerroin mitä siitä mieleeni tuli. Kontissa käydessäni katson yleensä sieltä noita hartauskirjoja. Nyt tuli jopa ostettua:)

      Poista
  2. Hyviä kirpparilöytöjä. Kirppareilla voi tehdä tosi hyviä löytöjä. Saat noista aikaiseksi varmasti jotakin kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harsin tänään jo kokeeksi tuon vihreän hameen sivusaumoja. Halusin kokeilla, onko se minun kokoani... Sehän oli just kuin mulle:)

      Poista
  3. Minulle sattui kerran jännä tilanne kirppiksillä käydessäni, löysin täältä Turusta taulun jossa oli Juuan (Juuka) kirkko,olen syntynyt Juuassa, sitten Joensuun kirppikseltä löysin Tohmajärven kirkko taulun, pääsin ripille siinä kirkossa, molemmissa tauluissa oli samanlaiset hyvät raamit, ja taulut oli saman kokoisia.
    Tohmajärvi on Joensuusta 50 km. venäjälle päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä miettiä minkälaisia kiemuroita sillä Juuan kirkon kuvallakin oli ollut, kun oli Turkuun päätynyt sun löydettäväksesi:) Sopivat varmaan hyvin yhteen nuo kaksi, kun kehykset oli samanlaiset ja samaa kokoa olivat.

      Poista