tiistai 14. tammikuuta 2020

Valoa lisää!

No nyt voi joku ajatella, että olenpa myöhään herännyt tuollaisia laittamaan, kun joulukin meni jo. Myöhäänpä myöhään. Hämäläisiähän sanotaankin hitaiksi... Mutta siis, saatiin jouluna lahjaksi valosarja, jota halusin kokeilla johonkin lasipurkkiin... Ei, vaan monta purkkia olisi oltava. Niin voisikin olla kiva. Ja niin olikin, minun mielestäni. Ja meillä muidenkin mielestä.



Tässä on siis eilinen kokeilu. Kaupasta tultua otin keittiössä lojuneita lasipurkkeja, joista ei ole edes etikettejä nypitty irti, (koska lasinkeräykseen menoahan ne odotti), ja laitoin valot niihin. Kaksi isointa on kurkkupurkkeja, pienin on jotain pilttipurkin kokoa. Valosarja riitti hyvin kaikkiin, kun oli niin pitkä.



8 kommenttia:

  1. Onpa ihana keksintö! Noitahan kannattaa nyt pitää kun niistä saa noin kauniin valon!
    Ajatelkoon joku mitä vaan, ylemmyydentunnossa voi vertailla kaikkea mielin määrin. Se on jokaisen oma asia milloin ripustaa uusia valoja.
    Jos joulupukkeja ripustelee, se saattaa olla myöhäisen puolella.
    Pidän noista valoista enkä ole kaikista jouluvaloistamme suostunut luopumaan. Kauneutta joutuu välillä ihan metsästämään, niin vähän sitä on pimeinä päivinä saatavissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti:) Meilläkin tykätään valoista. Samantapaista valonauhaa löytyy meiltä ikkunan päältäkin verhotangosta. Aamuisin minulla on tapana polttaa kynttilää keittiön pöydällä. Sen valon näkyminen ihan siinä keskellä pöytää tuntuu hyvältä, kun ulkoa ei vielä tule valoa. On tosiaan juuri kuten sanoit, että sitä kauneutta joutuu ihan metsästämään. Itseasiassa se joulukuusikin seisoo vielä sisällä. Sekin osittain juuri sen takia, että se on valaistuna niin kiva. Mutta ei se enää montaa päivää siinä ole.
      Vielä haluan sanoa sen, että tuntui lohdulliselta tuo kirjoittamasi kaiken vertailusta. Olen juuri miettinyt sitä, kuinka en mielestäni täytä erinäisiä odotuksia, joista rimoista varmaan useimmat onkin ihan omia asettamiani.

      Poista
  2. Meilläkin on "joulu"valot vielä käytössä, en ihan kaikkia laita enää päälle, kun niitä on monet...mutta kyllä valot on tarpeen tässä "hämärän rajamailla"...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne tosiaan tarpeen! Nyt sen oikein huomaa, kun meilläkin nyt on niitä enemmän kuin ennen, että jos nämä lisävalot nyt puuttuisi, niin paljon valoa ja samalla viihtyisyyttä puuttuisi. Ennen oli ehkä vain joku kynttelikkö ja kuusen valot. Ja kun joulu oli ohi, niin ei ollut mitään lisävaloja. Kivaa, että nyt on.

      Poista
  3. Tuo onkin hyvä idea, varsinkin täällä kun ei ole yhtää valkeaa ulkona, paitsi katuvalot. Ensi talveksi pitää panna mieleen, tai kirjoittaa ylös kalenteriin, kun ei kuitenkaan muista :)
    Eilen keräsin valot pois parvekkeeelta, ei viiti enää niitä viritellä. Onpahan aikaa kerätä lasipurkkeja ensi talveksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Täällä on kyllä lunta vielä maassa, mutta nyt juuri sataa vettä:( Minä heivasin kuusen tänään ulos. Se varisti ihan kamalasti. Vain kuusen yläosa oli enää kunnollinen, varisematon. Olisin kyllä tykännyt siitä, että se olisi ollut valaisemassa pimeää nurkkaa. Nyt mainittu nurkka on taas tosi tylsän näköinen, ennenkuin siihen taas tottuu.

      Poista
  4. Kauniita. Minulla palaa Led-valoja vaikka joulu on ohi.
    Minä aion polttaa Led-valoja niin kauan kuin on pimeää,ne piristää mieltä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin täällä:) Ne tosiaan piristää mieltä, kuten sanoit. Meilläkin useammat valot lisänä näin pimeään aikaan. Aika pitkälle saa kevättalvi mennä, ettei niitä enää kaipaa. Ehkä joskus pääsiäisen aikoihin niitä ei enää kaipaile. Niin muistelisin muina vuosina olleen.

      Poista