lauantai 30. lokakuuta 2021

Jahti

 



Äsken tytär kuuli koiran haukuntaa. Sitten seurasi ikkunasta näkymä,  kun hirvi juoksi kovaa vauhtia koiraa karkuun melkein pihassa. Pitihän se paperille heti  kuvitella, vaikka en osaa hirveä edes piirtää. Mutta kun me toiset emme ehtineet sitä tilannetta  nähdä. 



8 kommenttia:

  1. Kylläpä teillä siellä riittää noita luontoelämyksiä ja eläinkunnan kohtaamisia ihan kotinurkilla! Harmi kun ette kaikki nähneet tuota tilannetta, mutta hyvän ja vauhdikkaan kuvan sait siitä paperille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, aina välillä joku otus onnistutaan näkemäänkin:)

      Poista
  2. Hieno piirros. Teillä on ollut hurja tilanne kun hirvi juoksee
    koiraa pakoon. Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär joka sen näki, sanoi että ne juoksivat kovaa vauhtia...

      Poista
  3. Oliko siellä hirven metsästys menossa? miksihän koira juoksi irrallaan? oikeasti koirat käy metsästäjän ampuman linnun hakemassa, tavallisesti hirveä ei koira aja takaa, metsästää ei muutenkaan saa asuin lähistöllä, kuin tietyissä paikoissa. Outo tilanne, olisi voinut olla vaikka susi, niitä voi luulla koiraksikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi ettemme ehtineet nähdä sitä, ja tyttökin sanoi, ettei kunnolla ehtinyt nähdä kun menivät niin nopeasti. Kun nyt vieläkin kysyin, niin joku ruskea tai harmaa, mutta ei ajokoira, vaan joku muu... Itse eilen ajattelin, että se olisi ollut joku koira, vaikkei välttämättä juuri ajokoira, kun onhan niitä muitakin kait metsästyksessä käytössä. Niin, jos se ei ollutkaan koira lainkaan...:(
      Mutta toisaalta isäntä kuuli juuri nytkin äsken pihalla ollessa laukauksen. Ja tytär sanoi, että eilen kun hän kävi kävelemässä lähistön metsätiellä, minne päin se hirvikin ehkä juoksi, niin siltä metsätieltä tuli auto. Että metsästäjiäkin on voinut liikkeellä olla ja niitä täällä kyllä liikkuukin. Mutta mehän emme tiedä metsästyksestä, ja siitä kuinka siinä koiria käytetään, yhtään mitään. Joten sun arvelut voi olla hyvinkin oikeassakin. Onhan täällä metsästäjät joskus suden jälkiä nähneet melkein pihassa. Tämä jää nyt vissiin arvoitukseksi mikä se oikein oli.

      Poista
  4. Minun serkkupojat käy vuonislahdessa metsästämässä, siellä on heidän lapsuuskoti, jossa myös ovat viikonloppuisin, heidän isä myös paljon metsästi,
    niin vuonislahdessa on metsästys alue, myös salametsästys on sielläkin todellisuutta. Asutusten lähellä ei saisi ammuskella, itse vähä pelkään metsästys aikaan liikkua metsässä,kun on niitä harhaluoti tapauksiakin ollut. Onhan siellä susia, kun venäjän rajakin on aika lähellä.
    ok. Hyvää marraskuuta, ei tullut lähdettyä reissuun, mutta keväällä sit kun on niitä 90v. synttäripäiviä, mm.serkkupoikien äiti täyttää 90v.ynm..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinulla on kyllä tietoa sitten näistä metsästysjutuista varmasti enempi kuin meillä. Meidän alue ei ole metsästykseen vuokrattuna juuri sen takia kun siellä liikutaan. Mutta viereiset alueet saattaa olla, joten sikäli on mahdollista että joku mahdollinen saalis yrittää karkuun tästä meidänkin pläntin läpi.
      Hyvää marraskuuta sinnekin!

      Poista