sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Tänä aamuna

Tänä aamuna minulle on suurta iloa tuottanut valo; auringon valo. Aamulla herätessä se jo oli näkyvissä ja innosti jopa runon kirjoittamiseen. Sen laitoin toiseen blogiini.

Mutta  kun päivä on lisää valjennut, olen kiertänyt eri ikkunoiden kohdalla ihailemassa auringon esiintymistä. Yksikin vaatimaton pihan pihlaja sai vartensa  upeasti esiin valon osuessa siihen. Se pääsi ikäänkuin parrasvaloihin. Sitä katsellessa mietin, että kuinkahan sellaisen saisi vesiväreillä tehtyä, ja tuumin, että ne oksien välipaikat pitäisi sutia mustalla ja oksiin ei tarvittaisi juuri mitään väriä.

Mutta siihen en ruvennut. Olin jo noita mietteitä ennen ehtinyt tehdä kaksikin yritystä keittiön toisen ikkunan näkymistä. Eivät ole kummoisia tekeleitä, mutta minulle tuottaa suurta iloa se, että saa ja voi edes yrittää kuvata jotain näkemäänsä. 





Ja siitä tuli mieleen vielä se ajatus, että Jumalalle on tuottanut suurta iloa, kun Hän on luonut, ja luo, kaikkea uutta! Meidän luomisvimmamme ja ilomme on vain kuvajaista siitä. Me kuvaamme usein juuri siitä, mitä Hän on tehnyt. Mutta kaikki Hänen tekemänsä on täydellisesti uniikkia, uutta, tuoretta, ja kaunista. 


---

Aamun runo täällä:

https://toisestatodellisuudesta.blogspot.com/2021/10/kirkkaaseen-aamuun.html




2 kommenttia:

  1. Auringon paiste piristää mieltä,valo on tärkeä meille ihmisille.
    Jumala,Taivaallinen Isä iloitsee kun Hän luo uutta ja iloitsee antaessaan
    meille hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen tosiaan tänä aamuna niin selvästi huomasi kuinka valo ilahduttaa mieltä. Ja sitä iloa oli vielä päivälläkin:) Yksi Jumalan lahja sekin:)

      Poista