keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Mitä rukous on...

Se ei ole hienoja sanakäänteitä eikä pitkiä litanioita. 

Se on yksinkertaisesti asiansa esittämistä Jumalalle. Avun pyytämistä siltä, joka pystyy auttamaan. Kaikki asiat saa tuoda hänen eteensä. 

On hyvä muistaa rukouksen mahdollisuus, ja  sen todellisuus, mitä ei vielä silmin nähdä.

---

Voiko tv-sarjasta tulla jotain hyvää?, voisi kysyä. Itse sain sellaisesta taas hyvän muistuksen rukouksen voimasta ihan viime päivinä parin lausahduksen muodossa. Kyse oli parista Isä Matteon tutkimuksia -sarjan sanomisesta Isä Matteon suulla. Ne menivät jokseenkin näin:

"Ja kappas, rukoukseesi vastattiin!"

"...rukous pyörittää maailmaa..." 

Vielä yksi; kirja, jota lueskelin tänä aamuna -  tylsistyneenä ollessani - ja joka antoi myös raikasta tuulta tähän rukousasiaan.  Kirjassa oli nimittäin koottuna erilaisten ihmisten saamia rukousvastauksia hyvin erilaisiin asioihin ja elämäntilanteisiin. Se kirja: "101 rukousvastausta", samoin kuin toinenkin vastaavanlainen: "Minun rukoukseni", rohkaisevat  lukijaakin rukoilemaan.




Näitä kannattaa kirpparilta silmällä:)



6 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkeistä. :) Isä Matteo on ollut kiva sarja. Sitä on seurattu paljon täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 🙂 Meilläkin Matteota jo ties miten mones kierros:)

      Poista
  2. Mekin katsottiin yhtenä päivänä (siis iltana) tv:stä elokuva, jossa oli myös jotain hengellistä, vaikka olikin tavallinen elokuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joskus voi ihan yllättävästi tavan elokuvista tulla esiin jotain hyvää:)

      Poista
  3. Minuakin on kiinnostanut se Isä Matteo, mutta tulee niin vähän katsottua tv:tä, että sekin on jäänyt. Olen lukenut tuon 101 rukousvastausta, se on ihanan rohkaiseva kirja. Tuollaista rohkaisua aina tarvitaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuollaista rohkaisua todella tarvitaan! Joskus tekee hyvää huomata omista muistiinpanoistakin että miten Jumala joissakin omissa jutuissa tuli avuksi. Tuo Matteo -sarja on kyllä mainio. Siinä joskus rikollisellekin julistetaan ihan evankeliumia:)

      Poista