maanantai 24. kesäkuuta 2024

Lieksan kaarisilta

Sain mieleeni piirtää tuon sillan viime viikolla alkuviikosta, koska sen lähellä olleet tapahtumat viikko sitten sunnuntaina ja edeskinpäin ajatteluttivat meitä. 
Olimme edellisenä päivänä, lauantaina olleet siinä kaarisillan ja toisen sillan välisellä alueella hotellin pihassa katsomassa sitä Volvo-kokoontumista. Joka oli mukava asia.  Seuraavana iltana eli sunnuntai-iltana, oli sitten ihan toisenlaista mietittävää tuolta. Vaikka emme edes olleet itse siellä. Olin kirjoittanut tiistaina vihkooni kolme sivua asiasta ja niistä tunnoista. Siellä lukee myös, että "piirros kaarisillasta tehtynä myös". Vihkoon kirjoittamisen lisäksi tuo kuva oli minulle sellainen surutyö; ihmisen puolesta, jota emme  ollenkaan edes tunteneet.

En olisi muuten sillan piirusteluun alkanut. En liene koskaan ennen tuota siltaa kai piirtänytkään, koska olen pitänyt sitä vaikeana. Kai sen takia, että siitä on ollut vaikea saada kunnon valokuvaakaan otettua, ellei seiso sillä toisella sillalla. …….….........

Lieksan kaarisilta. Pielisen museo/Finna. Silta on tekeillä, lähes sata vuotta sitten... Löysin Finnasta tuon vanhan kuvan. Kuva sillan rakennusvaiheesta v. 1928-1929. Alla linkki Finnan sivulle, jossa kuva tietoineen löytyy. Kuvan ottajasta ei ollut tietoa. ---
Lieksan molemmat sillat on menossa vaihtoon; eli  kaarisilta, ja se toinen, jonka yli kaikki liikenne nyt kulkee. Sekin osoittautui huonokuntoiseksi kaarisillan jälkeen, kiireellisesti uusittavaksi. 

Rakennusmiehiä onkin tarvittu nyt tekeillä olevien terveyskeskuksen, sekä museon uuden osan tekemiseen. Ja sitten aletaan tarvita sillan tekijöitä.


8 kommenttia:

 1. Hieno silta tuollainen kaarisilta. T: Sesse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hieno, Lieksan maamerkkinä oikein ollut tuo silta.

   Poista
 2. Hyvin onnistui piirustuksesi : ) Hurjan näköistä touhua on ollut sillan rakentaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kun sain tuon kuvan tehtyä. Miten jotkut onkin noin hurjapäitä, että tuolleen vaan siellä päällä seisoskellaan!

   Poista
 3. Juu siltaa tuli kuvattua kaikkina vuoden aikoina, kun äitini asui siinä lähellä, sain palkinnonkin yhdestä silta kuvasta. Eli silta on vielä siinä paikallaan, pian tullaan sinne päin, että ehtisin kuvata sitä vielä, jos kohta purkavat sen, kyllä se kävelijöitä kestää ainakin, onko mitään suunnitelmia lukenut tai kuulunut sillasta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin että oot kuvannut sitä. En valitettavasti osaa sanoa homman etenemisestä mitään, kun meille ei ole lehtiä tilattu, joten vain niukasti saa tietoa näistä, pelkkiä rippusia vain. Mutta vielä on silta ihan ennallaan.

   Poista
 4. kyllä siitä saa hyviä kuvia otettua, esim.puustellin pihasta käsin, tai sitten rantakadun puolelta, oletko koittanut ottaa kuvia noista paikoista.? olen toiselta sillalta asti ottanut kuvan, se kuva palkittiin apteekki lehteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa mulla kenties joku yritelmä rannalta otettuna olla vuosien takaa, mutta parhaat kuvat tosiaan tulee toiselta sillalta otettuna. Nyt tosin kun kännykällä kuvaa, niin ei tule kaukaa otetut kuvat yhtä hyviä kuin oikealla kameralla

   Poista