lauantai 15. kesäkuuta 2024

Mikäs juttu se sitten oikein oli? Se josta nyt niin kohistiin.

Näin kova vouhke siitä kävi nyt: "He käskivät tuoda apostolit eteensä ja kysyivät: "Millä voimalla ja kenen nimessä te tämän teitte?"

Silloin Pietari, Pyhää Henkeä täynnä, sanoi heille: "Kansan hallitusmiehet ja vanhimmat! Jos meidät nyt pannaan vastaamaan sairaalle tekemästämme hyvästä teosta ja ilmoittamaan, kenen nimessä hänet on parannettu, niin tietäkää tämä, te kaikki ja koko Israelin kansa: se tapahtui Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä. Hänet te ristiinnaulitsitte, mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Hänen voimastaan tämä mies nyt seisoo terveenä teidän edessänne. Hän on se kivi, joka ei teille rakentajille kelvannut mutta josta on tullut kulmakivi. Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi,  ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla."

Kun neuvoston jäsenet näkivät Pietarin ja Johanneksen rohkeuden ja totesivat heidät oppimattomiksi kansanmiehiksi, he olivat ihmeissään. He tunsivat nämä Jeesuksen seuralaisiksi, ja kun he vielä näkivät parannetun miehen seisovan apostolien vieressä, he eivät voineet väittää vastaan." Apt. 4:7-14 KR-92

JA MIKÄ JUTTU SE SITTEN OIKEIN OLI OLLUT? Se, josta tämä kaikki alkoi:

"Pietari ja Johannes menivät temppeliin. Oli rukoushetken aika, yhdeksäs tunti. Silloin sinne kannettiin miestä, joka oli ollut rampa syntymästään saakka. Hänet pantiin joka päivä temppelin niin sanotulle Kauniilleportille, jotta hän voisi kerjätä temppeliin meneviltä.

Kun mies näki Pietarin ja Johanneksen menossa temppeliin, hän pyysi heiltä almua. Pietari loi katseensa häneen, samoin Johannes, ja Pietari sanoi: "Katso meihin." Mies katsoi tarkaavasti odottaen saavansa heiltä jotakin.

Mutta Pietari sanoi: "Hopeaa ja kultaa minulla ei ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan. Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä: nouse ja kävele." Hän tarttui miestä oikeasta kädestä ja auttoi hänet ylös, ja siinä samassa mies sai voimaa jalkoihinsa ja nilkkoihinsa. Hän hypähti pystyyn, seisoi jalkojensa varassa ja käveli, ja tuli heidän kanssaan temppeliin, hyppeli kulkiessaan ja ylisti Jumalaa. Kaikki näkivät, kuinka hän käveli ja ylisti Jumalaa. He tunsivat hänet samaksi mieheksi, joka oli istunut Kaunillaportilla kerjäämässä, ja olivat hämmästyksestä suunniltaan sen johdosta, mitä hänelle oli tapahtunut.

Mies pysytteli yhä Pietarin ja Johanneksen seurassa, ja kaikki riensivät ihmeissään heidän luokseen niin sanottuun Salomon pylväikköön. Tämän nähdessään Pietari alkoi puhua kansalle: "Israelilaiset, miksi te tätä ihmettelette? Miksi te tuijotatte meitä, aivan kuin me omalla voimallamme tai hurskaudellamme olisimme saaneet tämän miehen kävelemään? Ei ... - Jeesuksen nimi ja usko siihen antoi voimaa tälle miehelle, jonka te näette ja tunnette. Usko, jonka Jeesus antaa, on tehnyt tästä miehestä terveen, niin kuin te kaikki näette."Apt. 3:1-12,16 KR-92

"Kun Pietari ja Johannes vielä puhuivat kansalle, tulivat paikalle papit, temppelivartioston päällikkö ja saddukeukset. He olivat suutuksissaan siitä, että apostolit opettivat kansaa ja Jeesuksen ylösnousemukseen vedoten julistivat ylösnousemusta kuolleista." 4:1-2 KR-92

----
Tällaiset Jumalan teot eivät ole vain mennyttä aikaa. Näitä asioita tapahtuu nykyäänkin. Mutta miksi niin vähän näemme niitä? Osansa on varmasti sillä, että me, jotka Jeesusta seuraamme, emme ole oikein vastaanottavaisia, tai sellaisia, että meille sellaista parantamisen armolahjaa olisi annettu. Toiseksi, voi olla sekin, että Jumala ei tahdo, että ihmiset vain ihmeiden perässä kulkisivat. Evankeliumi, se Jeesuken Golgatan ristillä kärsimä kuolema - meidän hyväksemme, meidän pelastukseksemme taivaaseen, syntiemme  kadottavuuden sijasta - ja hänen kuolleista nousemisensa, ja myös se mitä vielä tapahtuu - Jeesus tulee toisen kerran maan päälle - on kaikkein tärkein tässä.

Ja ylipäätään: kaikkein tärkein asia jokaisen ihmisen elämässä on se, että löytyisi ikuinen elämä syntien anteeksiantamuksen vuoksi Jeesuksessa Kristuksessa! Hän on meidän elämämme... Hänhän sanoi joskus: "Minä olen tie, totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani."* Ja hän sanoi myös sen, että "sitä joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos."** Siinä! Jokainen saa tulla. Hän ei käske tyköään pois sitä, joka omien taakkojensa kanssa hänen luokseen tulee. Sinäkin saat taatusti tulla, jos haluat!

*Johanneksen evankeliumi 14:6, 
**Johanneksen evankeliumi 6:37

---
Näin hauskasti osui aurinko muutama päivä sitten mökkiin -  ja onneksi osuin juuri siinä hetkessä pihalle saaman tuon kuvan:)2 kommenttia:

  1. Siinäpä vasta hieno valoilmiö! ❤️ Kyllä toivoisi enemmänkin tapahtuvan esim. paranemisia. Mutta ihanaa on, että meillä on ainakin se tärkein, syntien anteeksiantamus ❤️🙏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olisi kyllä kiva parantumisihmeitä olla enemmän, mutta onneksi niitä kuitenkin tapahtuu🙏❤️

      Poista