perjantai 7. kesäkuuta 2024

Elokuvavinkki - ja muutama ajatus siitä, sekä luetusta

Luetusta Jeesuksen puheesta*, kuinka hän on viinipuu, Isä viinitarhuri ja me sen viinipuun oksat, tuli mieleen elokuva: Rakkauden pilvitarha. Se sijoittuu viinitilalle, aikakautena 40-luku ja sodan päättyminen. Nuori sotilas päätyy viinitilalle. Siinä vanhan sukutilan vanha isäntä selittää nuorelle miehelle tilan synnystä ja siitä sen viinitarhan juuresta. Se oli tuotu juurenpalasena taskussa - elävä juuri - ja siitä oli koko tila saanut alkunsa. Sitten elokuvassa tulee tilalle tulipalo, joka tuhoaa koko viiniviljelykset. Mutta se alkuperäinen pieni viinipuu seisoo etäämmällä kukkulalla. Nuori mies muistaa isoisän taannoin kertoman asian siitä juuresta. Hän kiskoo maasta palaneen viinipuun ja tuo sen isäntien luo ja kysyy heiltä, että voiko siinä olla vielä elämää jäljellä? Ja isäntä leikkaa puukollaan juurta, tutkiakseen sitä. Ja kas; juuressa on vielä elämää! Nuorimies saa kuulla sanat itselleen osoitettuina: "Se on sinun elämäsi juuri".

* Johanneksen evankeliumin luvusta 15 oli jakeita  siitä alusta aamulla luettavana.

Elokuva: Rakkauden pilvitarha 1995. Elokuvan pääosassa Keanu Reeves. 

---

Tämä pöydällä oleileva maitopurkki oli taannoinen heräteostos nimenomaan kauniin purkin takia! (Yleensä ostamani ovat tylsempiä.) Halusin tuon lehmäpurkin. Mutta kotona huomioin, että siinähän on puutarhakin:) Ja sillähän on ihan nimikin. Tölkin kyljessä nimittäin lukee: "Tölkin taideteos Kasvutarha Ilona Partanen".
2 kommenttia:

  1. TV:SSSÄ ON TULLUT SARJA "JARNO JA MINÄ" ELI KERTOO JARNO SAARISESTA HÄNEN MOOTTORIPYÖRÄ VOITOISTA JA LOPULTA ONNETTOMUUDESTA JOSSA KUOLI 27 VUOTIAANA, SIIS TOSIKERTOMUS, JARNON PATSAS JA HAUTA ON TÄÄLLÄ TURUSSA, HÄN SYNTYI TURUSSA, MUISTAN TUON AJAN KUN HÄN AJOI ITALIASSA VIIMEISEN KERRAN.MYÖS SARJA ON AREENASSA.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota ei olekaan tullut katsottua. Tulee mieleen kun joskus kauan, kauan sitten, katseltiin sellaista näytöstä paikan päällä, jossa metalliverkkohäkkyrässä ajettiin moottoripyörällä "surmanajoa". Taisi olla Porissa aikanaan kun sitä katseltiin.

      Poista