lauantai 26. heinäkuuta 2014

Burda-kaavoista

Luulin kaiketi pääseväni kovin helpolla ompelemisen alkuun nuo eiliset kaavat ostaessani. Hah, toisin kävi. Sain sitten tälläisenä kuumana päivänä aikaiseksi ruveta tarkemmin kaavaostoksiani tutkimaan. Aloitin siitä  jonka oletan olevan vanhempi, 80-lukulainen kenties. Siinä ei tietenkään ollut suomea. Oli svensk ja dansk ym. Burdalehdissähän oli ennenvanhaan muistaakseni saksankieliset ohjeet. Tässä oli leikattu leningin kaavat irti kokoon 38. Hamevaihtoehto oli leikkaamatta. Niitä tutkiessani, mietin onko saumavarat niissä jo mukana, vai lisätäänkö niihin ne vielä. Kaavoja takaisin koteloonsa taitellessani tuumin itsekseni, että tälläkin ajalla olisi piirtänyt jo kaavoja. Kumpikohan tapa se nyt nopeampi olisi, kun niihin tutustuminen vie aikaa melko paljon.

Sitten otin tarkasteluun toisen kaavan. Kaava-arkki oli tässä vielä leikkaamatta.  Se kun oli uudempi, niin siinäpä oli peräti suomenkielinen teksti.  Silti saa olla tarkkana ja tutkia huolellisesti kaavat ja ohjeet. Saumavarajuttu kyllä selvisi. Ne lisätään vielä. Jos käyttäisi Burdan kaavoja useasti,  niin se aloitus olisi tietty helpompaa kun olisi tutut systeemit. Voi olla, että näistä jotain koitan joskus tehdä.

---

5.9.2014: Tuolla ylempänä mainitulla kaavalla valmistui tänään pusero.

2 kommenttia:

  1. Kaavoihin lisätää sauman vara. Yleissääntö on 1 cm hihansuu 1,5 cm ellei tule linninkiä. Puntinsuut ja helma 1,5 - 2 cm kankaan paksuudesta riippuen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tiedosta. En ole tainnut aiemmin käyttää tuollaisia Burdan valmiskaavoja. En kyllä muistakaan tarkkkaan mitä olen touhunnut joskus menneinä vuosikymmeninä kankaitten ja kaavojen kanssa :)

      Poista