tiistai 29. heinäkuuta 2014

Järjestyksenpidosta ja käytännöllisyydestä

Siitä puhe mistä puute... Minä en ole koskaan (jaa, kerron kohta poikkeuksen) osannut pitää järjestystä. Siis kaappeja järjestyksessä yms. enkä  olla tavaroiden hankinnassa ja säilytyksessä järkevä. Tiedä nyt muutenkaan siitä järkevyydestä... mutta keskitytään nyt yllämainittuun aiheeseen. Ja se lupaamani poikkeus: yksinasuessani neiti-ihmisenä mulla oli paikat järjestyksessä.

Hankin tavaroita ja paljolti vaatteita sen mukaan, mikä näyttää kivalta. Vaatteiden suhteen se tarkoittaa siis usein hameita, vaikka täällä olisi paljon järkevämpää kulkea tuon profiilikuvan kaltaisessa asussa jatkuvasti. Ehkä voisin saada pihalla paremmin jotain aikaiseksi, jos olisi siihen sopivat kamppeet päällä noin yleensä. Mutta kun ei. Rouvalla on aina hame päällä ja jos aikoo jotain vähänkin ronskimpaa tehdä, niin ei muuta kuin farkkuja "ettimään" ja tunkemaan jalkaan. Kyllä silti esim. mustikkaan lähden usein vain tyylillä, kippo käteen ja saappaat jalkaan, ja ovesta ulos, eli hame päällä.


 Olen myös kuluneen vuoden aikana ostanut ainakin kolme takkia jotka olisi ollut järkevää jättää muille ostettavaksi. Yksi kaunokainen roikkuu tuossa oven pielessä henkarissa. Se on kaunis trenssi, jossa on vajaamittaiset hihat ja niiden suussa leveä röyhelömäinen reunus. Sopisi kaupunkikävelyihin, mutta kun minun kaupunkireissuni ovat lähinnä ruokakauppareissuja. Sitten oli yksi vaalea mokkatakki, jolle onneksi löytyi uusi koti. Ja sen ihanan inkkarihapsullisen mokkatakin vein kirpparille, kun ei se ihan ollut minun kokoanikaan...  Eikä minulla ole tänä kesänä ollut lainkaan jalassa ne ihanat punaiset korkokengät, jotka viime kesänä löysin juuri sopivasti kun oli hääjuhliin meno. Saimme viime kesänä viettää viikon kaupungissa ja silloin oli kiva kyllä käyttää niitä. Alkuvuosina täällä kävelin joskus omalla metsätielläkin korkokengät jalassa, mutta en enää viitsi kenkiä pilata.

Kaikkea tätä rupesin tänään ajattelemaan kun oli lasten tavarat jälleen kerran oikein kunnolla levällään. Tavaraa on aivan liikaa, niin itsellä kuin lapsillakin. Kaikki ovat meillä sellaisia säilyttäjiä, että tavaraa tulee yleensä enemmän kuin sitä poispäin lähtee. Vaikka olemme useamman kerran kirpparilla myyneetkin kaikenlaista, niin tuntuu ettei se näy missään. Ehkä (tai sitten en) olisin nyt järkevämpi lasten lelujenkin suhteen. Kenties niitä tällä tiedolla olisi hankittu ja myös säilytetty vähemmän. Ja olisi syytä omiakin hankintoja miettiä enemmän, että tarvitsenko todella? Ja mihin tämän laitan?

Mutta eipäs nyt ruveta liian järkeväksi. Pelkkä järkevyys olisi tylsää. Ei tämän bloginkaan pitäminen mitään niin järkihommaa ole.

Mutta nyt isännän avuksi ulos, hame päällä. Hän rakentaa jotain ja tarvitsee hetkeksi kiinnipitäjää. Äh, lapset sanoo, että siellä sataa...
2 kommenttia:

  1. Vau! Ihana asu ja onko saappaissakin mustikan kuvat? Mähän pidin vallan hametta 81 - 93 välisen ajan, en edes omistsnut pitkiähousuja.

    VastaaPoista
  2. Piti oikein käydä katsomassa eteisessä. Ei ne mustikoita ollu, mitä lie lehtiä. Kympillä ostin tänä kesänä kirpparilta. En ois oikein raskinu, mut kun isäntä yllytti ja hyvä niin. Entisistä menikin jo multaa varpaisiin kuin saku-sammakolla. Mulla taitaa olla nyt 3 farkut, joista yhdet oikeastaan vähän turhan pienet ja sitten toppahousut.

    VastaaPoista