sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Purkkiterveiset

Heippa systeri! Tää on sun syy...  Mitäs rupesit purkeista puhumaan :). En sitten meinannut malttaa ruveta edes ruoanlaittoon, kun rupesin purkkeja etsimään varastoista ja sisältä. Ja tässä nyt sitten muutama kuvattuna.

 Tässä isännän kotoa olevia purkkeja. Tuo sinivihreä on isännän joskus 60-luvun lopulla synttärilahjaksi saama. Samalla kertaa hän sai myös sinisiä juomalaseja. Oranssi purkki lienee samaa aikakautta. Maitokaakaopurkki samoin. Siinä säilytimme jossain vaiheessa kyniä. Siitä puuttuu kansi.Tässä minun lapsuudestani tuttuja purkkeja. Tuon  hilloämpärin löysin keväällä kirpparilta. Tuollainen meillä oli kotona. Erään kerran äidin piti ruveta leipomaan jotain, ehkä kääretorttua. Kun hän aikoi ottaa hilloa ämpäristä, ei siellä ollutkaan kuin ehkä sentin-parin kerros pohjalla. Minä ja siskoni olimme syöneet ne. Tassille hilloa vaan ja hyvää oli.  Vähitellen,  päivä päivältä,  ämpärin pohja lähestyi... Eikä äiti meidän ihmeeksemme edes suuttunut meille. Tuo Lady coffee purkki on äidin joskus nuorena ostama. Musta eläinkuvioinen purkki tuli meille eräänä jouluna 70-luvun alkupuolella. Eräs äidin tuttava oli pakannut siihen joululahjaksi joitain suklaapatukoita. Näin jälkikäteen  arvelen niiden olleen Tupla-patukoita. Tämä meidän purkkimme taisi olla isännän tädin purkkeja.. Äiti käyttää omaansa kahvipurkkina. Kahvipurkki se on alunperin ollutkin. Asessorin sekoitus lukee pohjassa. Sinne purkkiin äiti kaataa kahvinporot kuten on tehnyt jo vuosikymmeniä. Van Houten kaakaopurkki on minun 80-luvulla paikallisesta kaupasta ostamani.  Siinä näkyy vielä sisällä kaakaojämiä.
Tässä sitten pari meillä nykyään käytössä olevaa. Uncle Ben`s sisältää pitkää riisiä. Purkin ostin kait 80-luvulla. Kahvipurkki on myös alkuperäisessä käytössään.


Nämä ovat sitä kaunista vaan. Iso rasia on Brunbergin makeisrasia. Kuva kannessa Porvoosta. Ruusupurkki on harvinaisen kaunis teerasiaksi. Ennemmin olisin veikannut suklaata. Makedonialainen  
halvarasia on myös minun suosikkini. Sen reunoissa on maisemat melkein kuin täällä, siniset vaarat. Niistä ei nyt tullut kuvaa. Nämä kolme olivat kirpparilta.


Ja lopuksi yksi kauhistus. Tuo kaakaopurkki on mielestäni tosi ruma. Ei meillä kaikki kuitenkaan sitä inhoa.
7 kommenttia:

 1. Hilloämpäri on just sellanen mikä toi todellakin mieleen hilloherkuttelun :) Muutama purkki oli tutunnäköinen.Kivannäköisä purkkeja. Mä karsin rajulla kädellä: 100.sta jäi hyllylle vain 12 :) terkuin systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan on. Vain 12! Kun ei vaan tulis viel jotain purkkia ikävä.

   Poista
  2. En mä oikein usko...jätesäkki on nyt täynnä keittiön nurkas :) ja muutama purkki / metalliloota löytyy vielä muualta kämpästä. Niin ja noiden 12 hyllyllä olleen purkin lisäksi jäi 2 uudempaa kahvipurkkia ja yks saludopurkki

   Poista
 2. tosi hienoja purkkeja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. paisi se yksi ruma kaakaopurkki

   Poista
 3. Ihania purkkeja. Mulla on pari kahvipurkkia, oikeastaan vähän harmittaa kun 70-luvulla päällystin ja maalasin kaikki kaakaopurkit. Viimeinen villitys mulla on karhu lasipurkit, varsinkin ne kantikkaat ja vihreät. Niitä haen kirpputoreilta, kannellisia ei oikein tahdo löytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vain olisi enemmän tilaa kaikelle kivalle!

   Poista