tiistai 12. elokuuta 2014

Elokuun alku ottaa lujilleEilen siis alkoi koulu. Sitä ajattelee kuitenkin jo heinäkuussa. Miettii, kuinka monta vapauden päivää vielä on... Minulla ottaa aina koulun alku lujille. On ruvettava taas koulun aikataulujen kanssa elämään. Ja taksin. Aamulla ja illalla. Nyt kulkee kaksi taksissa ja yksi tarvitsee sen linja-autokyydin. Sitten koulusta tulee taas jos jonkinmoista paperia luettavaksi ja allekirjoitettavaksi. Ja taas  tyrkytetään Wilma-tunnuksia...

Kohta on  pimeä aamuisin. Syysloman jälkeen tarvitaankin aamulla jo taskulamppua. Täällä usein alkaa sateet  ja syksy koulun kanssa yhdessä. Siis kesä loppuu. Siltä se ainakin tuntuu. Eilisaamuna oli aurinkoista. Tänä aamuna satoi rankasti vetttä. Pieniä sateenvarjoja, reppuun mahtuvia, etsittiin. Vihdoin löytyi se toinen kadoksissa ollutkin. Nyt sen löysi vanhin neitokainen, jonka kyseinen sateenvarjo olikin. Olin jo etsinyt siitä paikasta mistä se löytyi, mutta minä en sitä mustien hanskojen (ja karvakintaiden) seasta löytänyt. Onneksi sade loppui, ennenkuin piti lähteä taksille kävelemään. Kumisaappaat pikkuneitokaiset kuitenkin laittoivat jalkaansa. Ja keskimmäinen otti minun pikkuvarjoni.  Molemmille pikkuneitosille tarvitsee ostaa omat pikkuvarjot. Ei niitä isoja oikein  viitsi taksissa kuljetella.

Kouluunlähtö sujui kuitenkin tänä aamuna ihan hyvin. Odotettua paremmin. Vähän aiemmin olisimme saaneet lähteä kävelemään, sillä taksi oli jo odottamassa.

Eikä tullut Wilma-tunnuksia.Tuli reissuvihko, koska koululla ei jostain syystä ole nyt nettiyhtetttä! Sopii mulle.  Lapset tiesivät kertoa, että sinne on tilattu tabletit.

Pieniä ne on tämmöiset hankaluudet,  mutta minäkin olen vähän tämmöinen...

Ja taas alkoi vesisade.
---
Kun nuorin tuli koulusta, luulin hänen tulevan nopeasti. Häntä  odotimme postilaatikolla tunnin. Oli meille kerrottu, että voi kestää matka pitkään, mutta luulin kyseessä olevan keskimmäisen. Keskimmäinen puolestaan tulla tupsahti eteiseen ennenkuin ehdin tehdä elettäkään vastaanlähteäkseni.  Hän sitten kertoi, että  huomenna ainakin on joku odotustunti, jolloin opettaja pitää kerhoa. Lasketaankohan  tuollaista odotustuntia siihen koulumatkakiintiöön (2,5 h alaluokkalaisilla), mietin vaan. Ehkä ei lasketa kun ohjelmaa on järkätty. Nuorimman matkat kaikkineen kesti 2h. Koulumatka on n. 6 km. Taannoin juuri oli uutinen, että Pohjois-Karjalassa on pisimmät ajat koulumatkoissa. Enimmäisrajat on  muuttuneet ikäänkuin  sallituksi tavoitteeksi. Täällä kyläkoulu oli keväällä lakkautusuhan alla. Kyydityskulut pitkistä matkoista ja monista kyyditettävistä johtuen korkeat. Nipistetäänköhän näillä järjestelyillä nyt niistä kuluista vai mikä mahtaa olla syy.   Saattaahan tietysti takseilla olla muita ajoja joihin kouluajot on sovitettava.   Keskustassa kuulemma jotkut pienet joutuvat menemään koululle jo n. klo 7 kyyditysten takia.

Lapset kuitenkin tykkäävät opettajista ja koulusta. Ja se on hyvä! Eikä ole moitittavaa takseissakaan.3 kommenttia:

  1. Täällä ei ainakaan lasketa, jos koululla on joku kerho ja oppilas on siellä odotusajan. On kouluoäivä päättynyt ja hatrastus alkanut. Niin sitä lakia kierretään.

    VastaaPoista
  2. Harrastus juu. Sitä ei voi kyllä harrastukseksi sanoa jos siellä on pakko olla.

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä. Mein tyttär oli ekaluokalla aamuisin kutosten biologiantunnilla, eikä sekään ollut odotustunti, hän sai opetusta omalta luokanvalvojalta, vaikka piirteli ja luki akuja.

    VastaaPoista