tiistai 5. elokuuta 2014

Kuinka lapio häädetään...

Eilenillalla hämärässä katselin pihalle. Katselusuunta oli hiekkakasalle päin, jonka takana seisoi nuorenmiehen auto. Olin jo aiemmin illalla miettinyt, että onkohan jänikset häipyneet. Säikähtiköhän ne nuorenmiehen viimekertaisia häätötoimia.  No, sitten huomasin  hiekkakasan päällä jäniksen. Pikkutytötkin näki sen. Minäkin päätin pitkästä aikaa ruveta häätöhommiin. Hiippailtiin pikkuneitokaisten kanssa ensiksi varovasti ovesta ulos ja sitten pinkaistiin juoksuun. Minä päästin hirveän säikytyshuudon... Ehdin ihmetellä, että on ne aikamoisia kun ei lähde jo karkuun. No, eipä tietenkään. Ei lapiot ole ennenkään karkuun juosseet! Se tosiaan oli vain kasalle pystyyn isketty iso lapio. Hämärässä varsi ei erottunut. Vain lapion pesä tummana hiekkaa vasten.

Eilen alkuillasta isäntä muuten näki pihalla puuhaillessaan sellaisen otuksen, jota emme ole metsässämme ennen nähneet. Läheisellä tiellä vain kerran.  Isäntä kuuli kovaa ryskettä metsästä tyttöjen mökin takana. Kohta näkyviin tuli juokseva iso eläin. Sitten se pysähtyi ja selvästi näkyi, että se oli hirvi. Isäntä tuli meille sisällä oleville kertomaan siitä, ja mekin ryntäsimme ulos. Hirvi oli jo mennyt menojaan.

Sitten oli vielä eilen iltapäivällä postinhakureissulla nämä jäljet. Minkä ne taas nuokin mahtaa olla?

6 kommenttia:

 1. Aii, mahaan satuu tää nauraminen. Oli niin hauska lapion karkotus. Kyllähän sitä hämärässä luulee vaikka mitä. Olen itse höpöttänyt pressun kulmalle, luulin Ollin seisovan puupinon vieressä. Tuo jälki on 4 varpaan, tulee mieleen kettu ja susi. Kun tykkään ketusta vastaan kettu. Mutta tassun koko on aika iso joten se luultavasti on susi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meitä nauratti ihan ääneen tuo pressunkulmalle höpötys :) On tää aika eläintarha... Pitäisköhän meidät kohta laittaa häkkiin.

   Poista
 2. Lapionhäätöä ja pressunkulmalle höpöttämistä...:D väkisinkin alkaa naurattaan. Kyllä sitä välillä saattaa nähdä tai kuvitella näkevänsä ties mitä.... t:systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lapsenakin pimeässä Leenalta tullessa aina välillä oli näkevinään jotain joka kohdalle tullessa ei ollutkaan mitään.

   Poista
 3. Juu, muistan kyllä miten kotimatkalla Leenalta tullessa saattoi nähdä useammankin hahmon matkan varrella, mutta kuten kirjoitit, niin ei siinä ollutkaan mitään tai vaan joku puu tai pensas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kuinka tarkoitus oli yleensä lähteä hyvissä ajoin kotiin, ennen pimeää, mutta pimeässä usein kuljettiin kumminkin.

   Poista