perjantai 1. elokuuta 2014

Lehmiä

Halusin saada nämä uintimatkamme varrella olevat lehmät tähän - nyt kun on vielä kesä.


 Niitä  on joskus kiva oikein pysähtyä katselemaan.  Lapset yleensä vaativat sitä pysähtymistä, kun lehmät ovat aivan kylätien varressa. Niitä on tien varressa kahdessakin paikassa. Ei lehmiä enää monessakaan paikassa näe. Mukavaa kun lapsemme ovat päässeet vielä niitä näkemään aivan läheltä.


Keskimmäinen neitokainen vieraili viime keväänä koulusta käsin eräällä paikallisella tilalla. Kun hän sinä päivänä tuli koulusta, sain  kuulla lehmien olevan kivoja. Arvasin siitä, että niitä on siis käyty katsomassa. Sainkin innostuneen selostuksen reissusta. Lapset saivat ehdottaa seuraavalle syntyvälle vasikalle nimeä. Neitokaisemme ehdotus oli Lumikki ja se ehdotus voitti. Sen niminen vasikka kaiketi nyt sitten on olemassa.

Lehmistä riittäisi juttua  enemmänkin, mutta koska se vaatii vähän tietojen setvimistä ja kuvien etsimistä, niin jätän enemmät sepustukset toiseen kertaan.


Möööö!

Nauttikaahan kesästä. Niin mekin tehdään parhaamme mukaan.

6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia lehmistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja livenä ne lehmät vasta kivoja olikin katsella!

   Poista
 2. Länsi-Suomalainen lehmä oli mulle leikkikaveri ja sieniopas. Palmu, Leimu ja Lystike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monipuolinen otus sanoisin. Kiva kun laitoit nuo nimet tuohon.

   Poista
 3. Mahdatko muistaa siskoseni kun kävimme joskus Pomarkussa eräässä paikassa katsomassa lehmiä ja siellä oli vasikka...muistan miten se alkoi aina lutkuttaa kättä, kun sitä yritti vähän rapsutella. Eipä lehmiä juurikaan enää näe, se on valitettavaa, sillä ovat hauskoja otuksia, kun niitä seuraa. Leena äiti olikin maininnut lehmien kivat nimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamala tunnustaa, mutta en ole saanut päähäni just tuota tapausta. Olen huomannut että sulla ja Leenalla on paremmin muistissa menneet kuin mulla. Ääh. Olisi tosiaan kiva jos lehmiä olisi enemmän vieläkin.

   Poista