tiistai 12. elokuuta 2014

Pitsiä ja sinistä pörrölankaa

Ostin tässä taannoin kirpparilta lankoja. Siinä oli myös vajaa kaksi kerää tuollaista sinistä pörrölankaa.


 Vyötteitä ei ollut, joten ei ole harmaintakaan hajua, mitä lankaa se on.  Aluksi se innosti pussissa olleista langoista vähiten. En tiennyt mitä siitä voisin tehdä. Muutama päivä sitten katselin niitä ja tulin vanhimmalta neitokaiselta kysyneeksi, että mitähän tästä tekisin. Hän ehdotti  lapasia ja tyynynpäälistä.   Vanttuita en olisi tuosta osannut tehdä ilman ohjetta. Tuollaisesta langasta olisi paras onnistua ilman (monia) purkamisia. Tyynynpäälinen kuulostikin sopivan helpolta. Se siitä siis on tulossa.Tuo pitsinen juttu ei ole alushame. Sepä onkin päällyshame. Sen voi laittaa jonkin yksivärisen hameen päålle ja voihan se ehkä alushameeksikin käydä, jollei tartu mahdollisiin sukkahousuihin. Ostin joskus kirpparilta (kuinkas muuten) verhon tuhotakseni sen erinäisissä räpellyksissä. Nyt on verhon taru lopussa. Muutama pikkupala jäljellä. En nyt saa päähäni, mihin kaikkeen olenkin onnistunut koko verhon hävittämään.3 kommenttia:

  1. Olet nero. Tuo pitsi hame on mainio keksintö Ja kaunis. Seuraavan kerran kun löydän sopivan verhon toteutan ideasi. Tein muutama vuosi sitten Laura-Tuulialle samanlaisesta langasta kaulahuivin ja pipon. En löytänyt enään vyötä, enkä valitettavasti muista.

    VastaaPoista
  2. Pipo mullakin kävi mielessä. Sellainen olisi ollut kyllä kanssa kiva, mutta ei olisi tuo väri oikein sopinut minun talvitakkeihini. Samanlaisesta mustasta pitsistä olen tehnyt neidolle sellaisen yksinkertaisen, kahden kappaleen puseron. Tuo hame muuten on vain yhdestä palasta. Käytin kaavana sitä äsken tehtyä tanssikuvioista hametta.

    VastaaPoista
  3. Olet ihailtavan idearikas. Mä harvon keksin uusiokäyttöä , naamiaisasut taitavat olla ainoat. Lasten ollessa pieniä.

    VastaaPoista