maanantai 4. elokuuta 2014

Kesähame

Ostin joskus keväällä Eurokankaan alelaarista kangaspalan, joka oli aiottu kellohameeksi. Alelaariin se oli päätynyt varmasti siksi, että siitä puuttui helmasta suikale. Tykkäsin kuitenkin kankaasta. Siinä on tanssipareja ja naisilla on kellohameet päällä. Väritys oli kiva myös. Aluksi ajattelin tehdä jollekin tytöistä siitä hameen. He eivät olleet kiinnostuneita. No, aina parempi, sillä itse halusin kyllä tuosta hameen. Js mikä hauskinta, vuötärökin oli jo valmiiksi sopiva.


Kesä kului eikä hame oikein edistynyt. Vetoketjun kyllä ompelin jo keväällä, mutta se helmasta puuttuva pala olikin vaikeampi tapaus. En tuntunut löytävän siihen mitään sopivaa kangasta. Pari päivää sitten kaivoin taas tekeleen esiin. Päätin leikata siihen vanhasta lakanasta palan. Saumakohtaan ompelin punaisen vinonauhanpätkän. Se häivytti valkoisten värieron.  Helmaan laitoin vinonauhaa nurjalle, ettei hame olisi enää lyhentynyt. Vyötärönauhaksi puolestaan laitoin nauhan, joka oli jokunen vuosi sitten jäänyt yli tyttären feresin teosta. Kun olin helman ommellut, huomasin sen olevan yhdestä kohdasta vieläkin selvästi lyhyempi. (Tyypillistä meikäläisen ompelusähellystä). Löysin pätkän  pitsiä täydentämään puuttuvaa pituutta. Napeista sain sitten vielä hiukan väriä muuten valkoiseen tilkkuun.


 Siitä tuli ihan ok ja tavallaan kivakin, mutta ensimmäinen ajatus oli silti etten tästä tykkää. En ostaisi tätä. Ei ole mun tyyliä. Punainen nauha ja napit  erottuu liiaksi.  Ja sopisi pikkutytölle paremmin nappeineen. Laitoin sen kuitenkin kauppareissulle tänään punaisen t-paidan kanssa. Ehkä totunkin siihen vielä.


 Ensin muuten kokeilin  sinistä rimpsua tuon punaisen nauhan kohdalle, mutta se rimpsu ei ollut hyvä. Siniset tehosteet olisivat vain olleet muuten enemmän mieleeni. Nyt tätä kirjoittaessa mietinkin sitten, että miksen keksinyt tehdä siitä sinisestä kankaasta  ihan vain suoraa nauhaa, tuon punaisen vinonauhan tapaan. Vieläköhän rupean muuttamaan sitä? Ei ehkä kannata, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos tuo punainen ei jatkossakaan oikein miellytä.

Tuli se sentään nipín napin kesällä - kesälomalla - valmiiksi. Eli eilen. Tänään alkoi vanhimmalla neitokaisella koulu. Tylsä päivä siinäkin mielesssä ja muutenkin vähän sellainen, enemmän synkistelyn puolelle kallistuva. Tämä kirjotustouhukin nyt oli vähän sellaista synkkyydentorjuntaa.
Ei siis kuva aina pidä paikkaansa todellakaan. Kuvaaja pyrki naurattamaan...

Ai niin, en sentään kaupassa paljain varpain ollut, vaikka metsäntyttö olenkin.

6 kommenttia:

 1. Kaunis hame, olet luova ja taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi joskus onnistuukin. Usein saa huomata ettei niistä tule sellaista kuin aikoi.

   Poista
 2. Hyvältähän tuo näyttää! Sopii sinulle hyvin ja piste i:n päälle on yhdistettynä punaiseen t-paitaan. Nyt tuli ihan rehellinen mielipide...ei sellainen kuin vuosia sitten kun haukuin kaikki tekeleesi, koska olin kateellinen, kun itsellä ei välähtänyt, syntynyt minkäänlaisia ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin sitten ollut monena päivänä päällä tällä viikolla, vaikka ensin tuntui etten tykkää.

   Poista
 3. Hieno hame! Minusta juuri tuo nauha ja eri kangas osassa helmaa tekee tästä upean. Tähän mennessä olet varmaan itsekin jo tottunut tuohon helmaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä olen. Vaikka alunperin olisin toivonut siihen mieluummin sinisiä lisukkeita. Mutta toisaalta talvisaikaan on sinistä käytössä ihan kyllästymiseen asti, joten kesällä tuo punainen on ihan kiva.

   Poista