keskiviikko 15. elokuuta 2018

Hameen levennystä monta päivää...

Olen nyt kolmatta päivää tuhertanut yhden hameen leventämisen kanssa. Hame on joskus ollut esillä vaateblogissani, mutta käyttöön siitä ei ole ollut, koska oli jo ostaessa pieni. Mutta toivo eli, että siitä vielä käytettäväkin saadaan. No, nyt ehkä saadaankin. Lauantaina kyllä jo ajattelin, että pitäisikö heittää roskiin... Homma osoittautui monimutkaisemmaksi toteutettavaksi kuin olin ajatellut. Aluksi miettimäni suunnitelmat kun eivät toimineet, niin jouduin useampaan kertaan purkamaan ommeltua ja harsittua.
Nyt on jo vetoketjukin ommeltu kiinni ja se on paljon se - tässä projektissa ainakin. Vielä pitää siksakilla vetää lisäkaitaleitten reunoja, etteivät rispaannu. Ja  vyötärökaitaleen yläosa pitää viimeistellä. Ja miettiä, tuleeko siihen jotkut napit vielä ja/tai jotakin muuta.




Eilen (eli ti14.8.) kirjoitin tuon ylläolevan tekstin. Niin, sitten illalla rupesin vielä helmaa "tasailemaan". Lisätyt osat kun olivat ylipitkiä. joten ne joka tapauksessa piti sopiviksi tehdä. Helma ei todellakaan ole nyt mikään tasainen, mutta kelpaa minulle. Eilen illalla meinasi mennä hermot sen  kanssa ja harkitsin jälleen koko homman laittamista jäihin. Mutta vielä piti yrittää:) Tänään keskiviikkona sainkin hameen käyttökuntoiseksi. Se eilen mietintään jäänyt ongelma, vyötärökaitaleen yläosa, tuli ratkaistuksi. Laitoin siihen solmintanauhat. Onhan se nyt kivempi katsella rusettia, kuin niitä rumasti "viimeisteltyjä" vyötärökaitaleen päitä. Ja samalla tuli ratkaistuksi se pieni lisäkiinnitys, jota vetoketjun lisäksi kaipasin. Nappihommeleihin en halunnut ruveta.






Helmassa on leveät levennyskaitaleet. Ajattelin lisäkankaan paremmin naamioituvan laskosten kera  alkuperäisen joukkoon.





4 kommenttia:

  1. Siitähän tuli tosi kiva! Kannatti nähdä vaivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt oon kyllä tyytyväinen, että jaksoin pakertaa sen käyttäkuntoon, mutta kyllä tosi monta kertaa ehdin ajatella, että kaikkeen sitä tuleekin ruvettua...:)

      Poista
  2. Kyllä kannatti vaiva, tuli hieno ja tosiaan lisäke katoaa laskosten ansiosta. Olet kyllä taitava ja sinnikäs. Hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi jaksoin. Olisi harmittanut, jos se olisi jäänyt kesken. Nyt sitä voi käyttää ja varmaan seuraaavan kerran vaatetusta vaihtaessani laitankin sen ylle.

      Poista