sunnuntai 26. elokuuta 2018

Kuin vuonolehmää narusta...

Vuonolehmän vasikka Norjassa pääsi ensi kertaa laitumelle. "Vanhat" osasivat jo homman. Ne eivät säntäilleet suin päin minne sattuu, vaan kulkivat turvallista reittiä, vaikka innoissaan navetasta laitumelle lähtivätkin. Mutta se vasikka! Ensi kertaa elämässään pääsi ulos ja ryntäsi vaarallisille rinteille, joissa olisi voinut loukkaantua. Isäntä lähti sen perään. Hän otti narun mukaansa. Vasikka säntäili karkuun, mutta isäntä tavoitti sitä. Hän puheli vasikalle rauhoittavasti. Ei vasikka silti aikonut antaa ottaa itseään kiinni. Isäntä sai kuitenkin sen lopulta naruun kiinni ja alkoi taluttaa sitä. Aluksi isäntä sai melkeinpä vetää vasikkaa perässään. Isäntä totesi, että vasikka tunsi kuitenkin hänen äänensä. Vieraan se ei olisi antanut lähestyä itseään. Lopulta vasikka pääsi emonsa luo turvalliselle laitumelle.





Katsoimme eilen Yle Areenasta ohjelmaa "Tiettömän taipaleen takana".  Kyseessä oli 1. osa kaudesta 11. Tästä sarjasta on tullut yksi mieluinen katsottava. Ja nyt siitä tuli aihe piirrokseenkin. Tosin tuo minun piirtämäni "vasikka" näyttää enemmänkin lampaan ja koiran sekoitukselta:)  En ole niin usein lehmiä ja vasikoita päässyt nykyään näkemään, että ne noin vain paperille oikeanlaisena piirtyisi,  eikä ollut muutakaan mallia silmien edessä. Vaan saa kelvata noin:)




6 kommenttia:

  1. Hieno piirustus! :) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jo ohjelmaa katsoessa tuli mieleen, että tuosta olisi kiva piirtää kuva:)

      Poista
  2. Hieno piirustus ja kyllä se minusta ihan vasikalta näyttää♥ Aloin oikein miettimään koska itse olen nähnyt viimeksi vasikan enkä kyllä heti muista. Lapsena tädilläni oli maatila jossa päästiin aina vasikoita syöttämään, se oli hauskaa puuhaa ja sitä aina kovasti odotettiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ei niitä vasikoita tosiaan kovin usein enää pääse näkemään. Minunkin äitini oli karjanhoitaja 70-luvulla ja silloin niitä lehmiä ja vasikoita näki helposti muutoinkin. Ilahduttaa nykyään aina kun näkee lehmiä jossain laitumella. Ja tänään nähtiinkin taas:)

      Poista
  3. Kyllä sen vasikaksi tunnistaa. Lehmäki nuortui kuin vasikka kirmaamaan kun kesälaitumelle pääsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kiva jos vois lukea lehmän ajatukset keväisin laitumelle päästessä:)

      Poista