maanantai 20. elokuuta 2018

Magnolia "tuo tuulahduksen" 80-luvulta

Otin esiin kaksi 80-luvun hajuvesipulloa. Satuin nimittäin vanhassa käsityölehdessä näkemään Yves Rocherin mainoksen, jossa tuota sarjaa oli: "Magnolia tuo tuulahduksen kesästä!". Nämä minun pulloni eivät ole tyhjiä. Kun korkin avaa, tuoksu on edelleen hyvä. Mutta iholle sipaistuna tuoksua ei enää oikeastaan ole.Toisen noista olen saattanut itsekin aikoinani tilata. Siskon kanssa tuli Yves Rocherilta aina välillä tilattua yhtä sun toista. Toisen pullon muistelen saaneeni eräältä koulukaverilta. En kylläkään enää muista, että kumpi oli se lahjapullo... ehkä se oli tuo isompi.

Selattavana minulla oli lehtikansio, jossa oli vuoden 1984 Suuri Käsityökerho -lehtiä. Erään lehden takakannessa oli Yves Rocherin mainos ja siinä myös tutunnäköinen sarja nimeltään Magnolia.

Yves Rocherin mainos vuodelta 1984


Mainoksessa näkyi myös tummansininen Ispahan -pullo, jota mainostettiin salaperäisenä itämaisena tuoksuna. Muistiin on jäänyt tuokin pullo, mutta sitä en muista varmaksi, oliko meillä sitäkin. Kenties oli.12 kommenttia:

 1. Rocherilta tuli itsekin tilattua kaikkea joskus. Tutun näköinen on tuo Mangolia pullo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minullekin on tullut heiltä mainoksia ihan vuosikymmeniä. Aika harvoin niitä nykyään tulee, mutta joskus kumminkin. Vielä joitakin vuosia sitten tilasin mielelläni suihkugeelejä sieltä, mutta nyt sekin on jäänyt.

   Poista
 2. No niin täälläkin. Vain vähän aikaa sitten laitoin viimeisen hajuvesipullon pois, kun en ollut vuosikausiin käyttänyt, oli vähän liian voimakas haju :)
  Eipä tule nykyisin käytettyä enää, ei meikkejä eikä juuri hajuvesiä. Ärsyttää joskus bussissa kun joku lähelläoleva lemuaa kamalasti, varsinkin helteellä. Pitää lähteä kauemmaksi istumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kovin vähän minunkin on tullut hajuvesiä käytettyä, vaikka niitä useampikin pullo on. Aina välillä "ryhdistäydyn" ja sitä sitten muistaessani sipaisen. Se on minusta vähän sellaista arjen luksusta kotona ollessa. Muualle vähän miettiikin, kannattaako laittaa, koska monille se on huono asia ja sitä tuoksuttomuutta monissa paikoissa toivotaan.

   Poista
 3. Muistan tuon Magnolian. Siinä oli hennon miellyttävä kukkaistuoksu, eikö vain? Silloin aikoinaan noita tuli tilattua. Oli hauskaa kun tilauksen mukana tuli usein niitä pikkuisia näytepakkauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuoksu on minusta kiva:) Tosiaan, toisinaan tuli niitä pieniä näytepakkauksia, että pääsi jyvälle mitä voisi vaikka seuraavaksi tilailla:)

   Poista
 4. Huh, taas tuli muistoja mieleen! Itsellänikin oli tuota samaa hajuvettä, mutta eipä sitä tainnut paljon tulla käytettyä. Nyt en enää voi käyttää minkäänlaisia hajusteita allergian takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nuo pullot säilyneet ehkä senkin takia, että ne on mielestäni niin kauniit:) Ja lienee sekin seikka painanut, että eivät olleet päässeet vielä tyhjentymäänkään. Aika harvoin minunkin tulee käytettyä, vaikka voisikin.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Varmaan aika monelle tuttu:) Lienee aikanaan Yves Rocher paljon noita myynyt.

   Poista
 6. Voi että, kyllä nuo ovat tuttuja pulloja. En kyllä ennään muista tuoksua. Jotain porkkana- ja kehäkukkavoiteita oli myös. Saatais vielä vintistä löytyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon sieltä tuli vuosien varrella kaikanlaista tilattua. Eikä siitä niin kovin montaa vuotta ole, kun vielä tykkäsin suihkugeelejä tilata. Vaan nyt ei ole tullut tilattua mitään.

   Poista