maanantai 13. elokuuta 2018

Romuautohomma

Viime vuonna elokuussa meillä oli romuautoprojekti. Otin siitä silloin kuvia, mutta jutuksi asti se ei silloin päätynyt. Päätyköön nyt. Meillä oli entisiä ajopelejä pihassa silloin peräti kolme: Opel, Audi ja Mazda. Tuntui hienolta, kun lopulta järjestyi niille kyyti jonnekin muualle.

Autot jonoon järjesty!



Audi ja Opel odottavat lähtöä.

Opel; ihan kelvollisen näköinen... mutta eipä ole autoa pelteihin katsomista.

Audin sisustaa

Tässä Opelia sisältä.  Kuvassa myös opetuspoljin.

Opelin penkkejä.

Koska pihamme on pieni,  tehtiin sellainen hommeli, että ajokelvottomat autot lasketeltiin vapaalla vaaran laelta alas pikkutien varteen. Siitä oli ison auton helpompi ne hakea. Minä sain olla se, joka lasketteli. Miehet, isä ja poika, työnsivät minut matkaan, ja saattoi siinä tyttäretkin olla touhussa mukana.  Minua varoiteltiin liian kovasta laskettelunopeudesta....


Ja tästä se lähtee... Rouvalla on kumisaappaat "ajokenkinä".


Ja siellä ne kohta olivat  alhaalla kaikki kolme, sopivasti pusikkoiseen tienpieleen ohjattuina.






Mazdan lisävalot. Aikanaan minusta tyylikkäät pötikät, nyt ruostepilkkuiset.




Harmaan Opelin yksityiskohdat puolestaan  tuntuivat tylsimmiltä. Aikaa myöten nekin olisivat voineet ruveta näyttämään kiinnostavilta, tarpeeksi vanhetessaan...




Audissa oli jo pelkästään värinsäkin puolesta enemmän kiinnostavuutta.
















Olisin silloin kovasti halunnut olla katsomassa, kun ne nostettiin ison auton kyytiin. Se vain ei mennyt toiveeni mukaan - ja varmasti parempi niin! Lähdimme kauppaan ja näimme, että kohta tuli isolla tiellä sellainen auto vastaan, joka varmaankin tulee hakemaan niitä meidän romuja. Kaupasta palattuamme totesimme, että autot todellakin ovat poissa. Mutta onneksi en sittenkään ollut katsomassa niiden hakua, olisi tuntunut  pahalta nähdä, kuinka niistä nostovaiheessa ikkunatkin hajoilivat... Sen tiesimme siitä, kun meille jäi tienpieleen lasinmurua kerättäväksi...




Sellainen oli "kertomuksemme" tällä kertaa.


4 kommenttia:

  1. Kiva, että saitte autot pois ja lisää tilaa pihalle. Joihinkin autoihin kiintyy kovasti ja poisvaihtaminen voi olla haikeaa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin se on:) Vaikka autot usein on aikamoisia rahasyöppöjäkin, jos alkavat oikein krenaamaan. Mukavaa viikkoa sinnekin!

      Poista
  2. Voi kuinka siitit autot niin päältä kuin sisältä. En kanssa haluais nähdä oman auton romusta tai vientiä romuttamolle. Aikans rohkea rouva kun sen mäen laskettelee alas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne ihan niin siistejä kaikki olleet, kuin mitä kuvista voisi päätellä. Siistein oli tuo Opel, joka viimeksi käytössä oli. En saanu kuitenkaan ihan hurjastella sitä mäkeä alas, vauhti piti olla hillitty, hallittavissa:)

      Poista