sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Sukkailoittelua!

Olen yleensä suosinut sukkaostoksissani yksivärisiä; sellaisia, jotka ei pistä silmään erivärisyydellään. Eli käytännössä siis tummaa sinistä ja mustaa. Eilen toimin kuitenkin ihan päinvastoin sen suhteen. "Ostin kun halvalla sain," päti tässä. Olin Citymarketissa ja silmäni rekisteröivät viereisessä alelaarissa sukkapaketin päällä hinnan 0,50 euroa... "Voiko olla totta, että sukat on siihen hintaan?" taisin ajatella, sillä edullisia sukkia juuri etsin. Rupesin pönkimään sitä laaria. Siinähän oli värikkäitä sukkia, kaikki samaa sarjaa: "Happy Socks". Ja yksittäiset sukat olivat sen 0,50 euroa, mutta vielä paremmaksi pantiin hinnoittelu kolmen sukkaparin paketeissa, joiden hinta oli vain 1 euro; kolmet sukat siis! No, mikä juju tässä siis oli. No, se oli se, että koot oli isoja. Niihin oli merkitty kooksi 41-46. Mutta minun kokoni on joku 36-37. Otin silti. Ne eivät näyttäneet niin valtavilta ja arvelin, että ensimmäisessä pesussa ne kummiskin kutistuu.
Kotona sitten vedin yhden sukkaparin heti jalkaani kokeeksi: sen kiinnostavimman näköisen tietenkin, ja nyt minulla on jalassa melkein kuin polvisukat. Kantapää ei odotetusti ole ihan paikallaan, mutta  väliäkö tuosta. Leveyttä sukissa ei kuitenkaan ole  liikaa, vaan juuri sopivasti. Toiseksi nuorin tytärkin otti siitä yhden sukkaparin eilen koipiinsa, vaikka olin heille erikseen ostanut ihan omankokoisiaan sukkia.

Jos nämä olisivat olleeet niitä tavallisia yksivärisiä, tässä kokoluokassa, en varmankaan olisi ottanut. Näissä oli erityistä juuri tämä värikkyys. Muistinkin sitten, että joskus melko kauan sitten olin näitä sukkia kaupassa nähnyt, mutta harmitellut, kun ei ollut sopiva koko, tai hinta... tai kenties molemmat.

Nyt ei voinut hintoja moittia. Maksoin 15 euroa, kun ostin 15 sukkaparia ja kahdet thermosukkahousut. Eli siis:

3 kpl:n sukkapaketteja ostin 3, eli sukkia 9 pr  = 3 euroa
Lapsille sukkia yhteensä  6 pr                           = 6 euroa
Kahdet termosukkahousut  hinta 3e/kpl            = 6 euroa
MAKSETTAVAA                                              15 euroa
                                                                       Tuossa kuvassa melkein kaikki. Puuttuvat on jaloissa. Minulla ylemmän kuvan sukat. Nuorimmalla harmaat omankokoisensa. Semmoista sukkailoittelua:)8 kommenttia:

 1. Oho olipas mainioita löytöjä! Eikä yhtään haittaa vaikka on vähän reilummat jalassa:) Meillä noita sukkia kyllä kuluu paljon ja sitten osan pyykkikone "syö":) Mukavaa sunnuntaipäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Samoin sinulle! Ihan mukavalta tuntuu nämä sukat jalassa kyllä:) Meilläkin on sellainen isonpuoleinen pussi, jossa on niitä parittomia... Johonkin kummaan niitä vain katoaa.

   Poista
 2. Viisas ostaa silloin kun halvalla saa :) Minullakin on nyt jalassa vaaleanpunaiset sukat vihreillä sydänkuvioilla :) Ostin kun halvalla sain kerran kirppikseltä itselleni kolmet sukat (nämä yhdet niistä) ja miehelle samalla kahdet ihan uudet sukat sieltä + yhden maatuskan hyllyyn, yhteensä kaikki olivat 3 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sullakin värikkäät sukat jalassa nyt:) Ja eipä ollut pahat hinnat noilla sunkaan löydöillä:)

   Poista
 3. Edullinen löytö. Itsekin pitäisin yksivärisistä sukista, mutta hinnan vuoksi ostan mitä tarjouksessa sattuu olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksivärisiä minäkin yleensä olen suosinut, mutta nyt hinta houkutti, ja vielä nuo pirtsakat vihreät sukat!

   Poista
 4. Olipa edullista! Ostin hiljan yhdet tukisukkahousut tuolla loppusummalla. Minulla on käytännöllisyyssyistä ainoastaan mustia sukkia (voi pitää eriparisia, eikä parittomia tarvitse heittää pois), mutta tyttäreltä unohtui raidallinen sukkapari meille ja ne näyttivät niin kivoilta, että taidan ruveta suosimaan värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan niin edullista, että en ollut uskoa silmiäni, kun sen alelaarin hinnat näin:) Kyllä vaihtelu virkistää, vaikka totta on, että mustat sukat on kyllä käytännölliset. Meilläkin nuoremmilla on jo melko iso pussi niitä parittomia värillisiä...

   Poista