maanantai 1. lokakuuta 2018

Silitysrautakaksoset 80-luvulta

Ostin nuorena silitysraudan, höyryttömän sellaisen. Sehän sitten joskus putosi minulta ja hajosi siten, että yksi pieni muoviosa meni kahdeksi kappaleeksi. Toinen niistä irtosi raudasta. No, minä (näin ei pitäisi tehdä) teippasin sen palan takaisin kohdilleen ja silittelin sillä yhä vaan. Mutta ajatus iti, että uusi rauta olisi tarpeen. Vaan kun minua ei nykyraudat oikein kiinnostaneet. Tykkäsin omastani, kun oli niin sirokin mielestäni. Vaan nytpä löytyi silitysraudalleni kaksonen: on ihan samanlainen, paitsi "päätykolmiosta", jossa on kankaiden nimiä ja "lämpötilapisteitä" niille. Tästä "uudesta vanhasta" puuttuu teksteistä suomen kieli.


Vasemmalla nyt ostamani  rauta, oikella se kauan sitten ostettu.


Mietin ihan, että on Jumalalla huumorintajua; sain samanlaisen raudan kuin entinen, kun en kerran uutta, enkä erilaista vanhaakaan, oikein halunnut ostaa. Tämä maksoi vain 1 euron. Putsaamista vaati, mutta nyt on jo silityskelpoinen ja koesilityskin tehty:)

Joskus saa mitä tilaa. Joskus taas ei saa sitä mitä tilaa.  Saa jotain muuta, tai sanotaan, että odota. Tai ei saa ollenkaan. Joskus saa, mitä ei vielä ole  tilattukaan...

Koin tämän pienen arkisen asian rohkaisevaksi. Isompien asioiden ollessa kesken, Jumala osoitti minulle, että kyllä hyvin tiedetään mitä haluan ja tarvitsenkin... joten jatketaan odotusta niiden isompien suhteen.

Hyvää levollista päivää!


6 kommenttia:

  1. Aivan ihanat. Meillä oli äidillä myös tuon näköinen. On tainnut isällä hajota. Minä ostin 80-luvun alkupuolella höyrysilitysraudan ja se halusi vasta parivuotta sitten eläkkeelle. Eipä taida uusi rauta kestää yli 30:tä vuotta. Niin hauskalla tavalla Jumala välillä huomauttaa, että kuulolla ollaan ja tiedetään varsin hyvin mikä on parasta just nyt. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tuo on ollut yleinen malli aikanaan, varmaankin vähän ennen höyryrautojen suurempaa yleistymistä. Se tosiaan siinä olikin niin jännä juttu, että tuollaiseen aika vähäpätöisen tuntuiseen asiaan sain ihan sellaista, jota en oikein ollut osannut toivoakaan:) Kun en nyt vain niitä isompia apuja odotellessani rupeaisi ihan kärsimättömäksi ja unohtaisi niitä, mitä olen saanut. Senkin takia oli hyvä, kun tämäkin tapaus tuli muistiin kirjoitetuksi:)

      Poista
  2. Joskus huomaa, että Jumala antaa jotakin sellaista mitä on oikein toivonut, ihan yllättäen :) Niinpä, kunpa jaksaisi isommissakin asioissa luottaa täydellisesti Häneen, Hän kuitenkin tietää kaiken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä juttu, että se on niin. Usein vai ei millään malttaisi odottaa. Pitäisi ikäänkuin ihan heti itsellekin valjeta, kuinka asiat ratkeaa.

      Poista