sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Keskeneräisenä ostetusta valmiiksi

Ostin joskus parisen vuotta sitten keskentekoisen liinan Fidasta. Hintaa oli 2 euroa. Olin sen kirjomuksia sitten joskus jatkanutkin, mutta en enää muistanut mihin asti. Unohtunut oli koko liina.

Muistin liinan joitakin aikoja sitten, kun se vilahti silmäkulmassani vanhoja kuvia katsellessani. Etsin  liinan käsiini ja huomasin, että olinkin jo tehnyt puuttuvat kuviot valmiit ja reunaompeleistakin puuttui vain yksi sivu! No, se sivu oli äkkiä ommeltu ja liina tuli valmiiksi.

Kuviot valmiina.

Harmi, etä liina on kuvissa silittämättä ja kuvissakin toivomisen varaa. Liina olisi helppo nyt silitettynä kuvatakin, mutta en viitsi sitä kuvatouhua. Se on välikäsien (eli tyttärin kännyköiden) kautta huomattavasti työläämpää, kuin että omalla kameralla voisi kuvat ottaa. Siinä on ihan sekin, että ne kännykältä ladatut kuvat on hankalampi ottaaa koneelta esiin ja käsitellä. Useinhan sitäkin tarvitsee; rajata tai selkeyttää ainakin, jos ei muuta.

Alla liinan nurjaa ja oikeaa puolta. Kangaskin erottuu siinä tarkemmin.



Reunoissa oli ostaessani  harsinpistot. Ompelin reunat sitten kankaan värisellä langalla tihein, mutta päälle näkymättömin pistoin. Mutta jokin  harsinpistoin tehdyssä ompeleessa viehätti minua ja jätin senkin paikoilleen. Se on jotenkin sopivan "rosoinen" lisä liinaan.

Tälläisena sen aikanaan ostin.






Tykkään kovasti kirjotuista liinoista. Niitä minulla onkin melko paljon, mutta enimmän aikaahan ne makaavat säilytysarkussa vain. Sentään silloin tällöin leväytän jonkin niistä pöydälle mielenvirkistykseksi:)


6 kommenttia:

  1. Hieno liina! Siinä on jonkun innostus lopahtanut kesken, ihankuin mullakin monesti. Yhteenaikaan olin innokas tekemään pyyheliinapeittoa. Virkkasin alareunapitsin ja ostin valkeaa kangasta, johon piti kirjoa vanhasta peitosta kopioitu kuva...Vaan siihen jäi tekemättä. Kangas, malli, kirjontakehys ja virkkauskin pitäisi olla jossain paketissa vieläkin. Saa nähä löytyykö ja tuleeko enää innostusta tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin jotkut tekeleet on kesken pitkään, niinkuin just yksi kirjottu liina. Saa nähdä tuleeko se valmiiksikin joskus. Samoin yksi mekkohommeli. Olen tykännyt aina silloin tällöin ostaa kirpparilta jotain keskentekoisia juttuja. On kiva kun saa äkkiä valmista. Jokin aika sitten oli Joensuun Kontissa yksi nilkkapituinen mekko tai yöpaita,tai mikä lie ollut. Sitä vähän kattelin, mutta en sitten kumminkaan ottanut koska kangas ei oikein miellyttänyt minua.

      Poista
  2. Your embroidery work looks lovely! I like the fabric you used for this work.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I bought it from a flea market. It was unfinished. It was nice to make it ready :) I think the fabric is linen.

      Poista
  3. Kaunis liina. kesken olis tainnu multakin jäädä.
    Marja-Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin joskus oma aloittamani kesken, mutta toisten alkamia on kiva jatkaa:)

      Poista