maanantai 25. maaliskuuta 2019

Vanhat tavarat: Liina ja vanhoja lautasia

Kuin samaa "seuruetta" olisi liina noiden norjalaisten Egersund-lautasten kanssa.


Lautaset ovat 60-lukua. Alla lautasen keskellä oleva kuviointi. Siinä näkyy myös se, kuinka lautasen pinta on kohoraitainen. Lautasen pohjassa oleva  merkintä on minun mielestäni kaunis. 




Lautaset olivat aikanaan appeni käytössä ja  samaa sarjaa muistan nähneeni  hänellä myös syvän lautasen. Pieni mahdollisuus on, että sekin vielä jossain tuolla varaston syövereissä on.

Liina  on tätini peruja. Liinassa on kiiltävällä langalla kirjailut ja reunan virkkuukin on kiiltävähköä lankaa.



Siitä minulla ei ole mitään  tietoa, kenen tekemä se on. En ole  tullut aiemmin edes ajatelleeksi sitä, että oliko tätini edes käsityöihminen. 

---

Olen vähän miettinyt, kuinka tämän blogini kanssa menettelisin jatkossa. Tämä on minusta nyt vähän "tynkätouhua".  Iso osa tätä blogitouhua on ollut se, että saa kuvia liitettyä juttuun. Nyt se "tynkä" tulee juuri siitä, että joudun pyytämään tyttäriä ottamaan ne kuvat kännyköillään. Vaikka he sen tekevät, on se kuitenkin ihan eri asia ottaa niitä itse, ja miettiä, miten mikäkin asia kuvaan asettuu. Puhumattakaan siitä, että kaikki ulkona nähty jää vallan kuvailematta. Mutta katsotaan mitä tuleman pitää. Jutunaiheita yleensä riittäisi, mutta monikaan mielimäni jutunaihe ei pääse jutuksi asti, juuri sen hankalaksi käyneen kuvatouhun takia.


8 kommenttia:

  1. Tosi kauniit lautaset ja hienosti kirjailtu liina! Ikävä juttu, että sinulla on ongelmia kuvien kanssa. Jospa asia jotenkin ratkeaisi. Keväistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu:) Keväistä viikkoa sinnekin! Meillä vanhin tytär on laittanut siemeniä multaan ja pientä vihreää mullasta pilkistelee.

      Poista
  2. Voi kun saisit kuva-ongelman ratkaistua jotenkin!!

    VastaaPoista
  3. Kauniita lautasia ja liina. Taidokasta työtä tämä liina. Käsityö on arvokasta. Odotetaan vaan kuvaongelman ratkaisua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus en tykännyt noista lautasista, mutta nyt nuo näyttää jotenkin nykyaikaisiltakin. Lienen nähnyt jossain kaupassa jotain samanoloisia. Kirjotut liinat kiehtovat minua. Joitakin kirjailtuja liinoja olen tehnyt itsekin, mutta sitten se into aina nopeasti hiipuu.

      Poista
  4. Kauniit lautaset. Upeat liinat, tuo pikkuliina on kuin lautasia varten tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus en niin tykännyt noista lautasista, mutta nyt ne näyttää taas kivan näköisiltä.

      Poista