perjantai 8. maaliskuuta 2019

Mitä siinä oli jo edeltä tehtykään

Luin eilen mielenkiintoisen jutun. Nainen oli lähdössä matkalle. Se oli jokin vaellusreissu autiomaassa. Hän meni ostamaan reissua varten käsidesiä. Myöhemmin hän huomasi, että olikin tullut ostaneeksi ihan muuta. Se hänen ostamansa juttu olikin ollut puhdistusainetta silmätulehdukseen. No, eihän hän nyt sellaista mukaansa aio ottaa. Vaan kuinkas kävi? Jotenkin nainen kuitenkin koki, että sekin kannattaisi reppuun pakata.

Samalla vaelluksella oli monenlaista mukanaolijaa. Jonakin päivänä sitten kävi ilmi, että yhdellä naisella oli silmätulehdus. Nyt oli käyttöä sille turhaan ostetulle aineelle. Sen ostanut antoi sen sille, joka sitä tarvitsi, mutta se aiheutti hieman hämmennystä antajassa, että tarpeellisen aineen saanut hädin tuskin katsoi häneen, saati että olisi kiittänyt. Silmätulehdus kuitenkin parani sen ansiosta.

Aineen ostanut nainen mietti asiaa ja tuumi, ettei aineen ja avun, saanut käsittänyt ollenkaan,  kuinka hänen saamaansa apua oli valmisteltu jo ennen reissua! Jumala oli käskenyt tuntemattoman suomalaisen naisen sählätä vieraassa maassa, vieraiden kirjainten parissa, ja ostaa vääränlaisen tuotteen. Sitten Jumala sai kääntää naisen pään ottamaan turha ostos mukaansa vaellukselle kanniskeltavaksi...

Sitten nainen tuumi sitäkin, että kuinka usein sitä unohtaa itsekin olla kiitollinen. Jotensakin tähän tapaan jutun tapahtumat olivat. Lehti oli Uusi Tie.

Niinpä. Kuinka usein itsekään tulen ajatelleeksi, kun jotakin apua saan, mitä kaikkea sen eteen on jo paljon sitä ennen tehty - ihmisten ja Jumalan taholta...

Mieleeni tuli siitä avun saaneesta naisestakin jotakin. Kukaties hän oli niin hädissään syntyneestä tilanteesta, että miten tässä käy, ettei osannut siitä yllättäen esiin tulleesta avusta kiittää - siinä kohtaa. Kukaties hän myöhemmin näki selvemmin, mitä siinä oli tapahtunut.

---
Olisin laittanut linkin kyseiseen juttuun, mutta se oli verkkolehdessä niin, ettei siihen päässyt kuin verkkolehden tilaajat. Itse luin jutun ihan paperiversiosta. Verkkolehteä en ole tilannut. Kun äsken tuota linkkimahdollisuutta tutkailin, huomasin siinä sivun yläosassa, että Uusi Tie -lehden voi tilata kuukauden ajaksi ilman hintaa.  Muistelen, että olisin itsekin joskus niin tehnyt. Nyt meidän pitäisikin tarkistaa, milloin nykyinen lehden tilaus on päättymässä. En haluisi katkoa siihen. Odotan  aina torstaisin löytäväni tuon lehden postilaatikosta:)




8 kommenttia:

  1. Jumalan johdatus on mielenkiintoista! Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu...joka on tällaiselle "kontrolli-friikille" välillä vähän rasittavaakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Minäkään en oikein pidä yllätyksistä, kun pitäis etukäteen tietää mitä niistä tulee... Mutta jos ei olisi yllätyksiä lainkaan, ei saisi kokea niitä iloisiakaan:) Kun osaisikin ottaa rennolla asenteella, että katsotaan mitä tämä tai tuo asia nyt menee. Tänään oli muuten iloinen yllätys. Tytöillä on ollut nyt hiihtoloma ja oltiin Joensuussa hampurilaispaikassa. Sielläpä tuotiin naisille ruusu syömisten lisäksi!

      Poista
  2. Tunnistin tuon jutun ja ehti käydä mielessäni että mistähän olen tuon lukenut. Heti siinä kerroitkin lähteen. Meillekin tulee Uusi tie. Odotan myös lehden tuloa torstaisin. Petyn kovasti, kun se ei aina tulekaan määräpäivänä vaan seuraavana. Usein yritän pidätellä lukuhaluani, etten heti lukisi koko lehteä kerralla. Toivoisin joka numeron sisältävän enemmän tekstiä.
    Tilauslasku tulee ennen päättymistä, niin ettei siihen taukoa jää. Lasku aina vähän kirpaisee, mutta sillä saa sitten iloa pitkäksi ainaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä oli tutunkuuloista tuo sinun lehden odotus! Niin samanlaista minulla. Viime viikolla olin pettynyt kun lehteä ei tullut. Luen lehden aina myös melkoisen tarkkaan. Ensin katson päällisin puolin mitä siinä on ja sitten on myöhemmin vielä tarkemmin. Sitä meillä just on mietitty, että olikohan tilaus kesto, jos on, niin sitten ei katkoa tule.

      Poista
  3. En minäkään muistanut oliko meillä kesto. Kuten tyypillistä, en jaksanut ryhtyä selvittelemään. En liioin muistanut milloin tilaus alkoi. Niin lehti tuli ja tuli ja sitten äkkiä oli laskukin. Minusta siinä ei ollut kovin pitkä aika eräpäivään. Olisi ihana jos voisi tilata useampia samankaltaisia lehtiä. Tavalliset aikakausilehdet eivät vaan jaksa kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa! Meilläkään ei muistettu milloin tilaus alkoi. Vanhaa laskua etsittiin, mutta siitä pinkasta mistä etsittiin, ei löytynyt. Voisihan sitä soittaakin ja kysyä, mutta kun ei ole ihan pakko, niin ei viitsi. Tuostakin olen niin samaa mieltä, että tuontapaisia lehtiä lueskelisi mieluusti enemmänkin. Siinä on aika sopivasti kaikkea:)

      Poista
  4. Elämässä ei koskaan tiedä mitä on vastassa ja apukin saattaa löytyä yllättävän läheltä tarvittaessa! Ihanaa naistenpäivän iltaa ja mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin on. Usein saattaa olla, ettei itse näe mitään avun mahdollisuutta ja sitten se apu kuitenkin on jo ihan siinä) Mukavaa viikonloppua sinne myös!

      Poista