lauantai 20. huhtikuuta 2019

Muutama lammas lisää

Viime vuonna haaveilin pääsiäisen aikaan lammaslaumasta. Yhden lampaan ressukan silloin  ostinkin, mutta eipä minulla muita tainnut ollakaan. Mutta vuoden aikana on laumani vähän kasvanut. Olen pitänyt kirppareilla silmäni auki ja nyt laumani on tällainen:



Ei mitään valiolampaita nuokaan. Yhdeltä puuttuu toinen korva. Tuo pieni tuossa kuvan oikeassa  alareunassa ei ehkä ollut kirpparilta, vaan se saattaa olla lapsuuteni tavaroita.

11 kommenttia:

  1. Lampaat on kivoja! Sekä oikeat että koristeet :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat lampaat. Just viikolla muistelin omia oikeita lampaitani, yhä tuntuu pahalta, että niistä jouduin luopumaan.

    VastaaPoista
  3. Pidän myös erikoisen paljon lampaista! Se juontaa pyhäkoulumuistoihini. Kertomukset Hyvästä Paimenesta oli turvallisuutta tuovaa. Niin vieläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä kirjoittaa, että sinulla on oikein mukava lammaslauma!

      Poista
    2. :) Minäkin olin lapsena pyhäkoulussa. Mulle itselleni jäi pyhäkoulusta mieleen joitakin lauluja. Meidän lapset sai joskus pyhäkoulusta lammastarroja.

      Poista
    3. Me saatiin sellaisia nelikulmaisia, kuin postimerkki,mutta pienempiä lampaankuvia. Ei ollut tarroja. Laulut jäävät hyvin mieleen.

      Poista
    4. Nuo meidän lasten saamat lammastarrat liimattiin sellaiseen valmiiseen alustaan, joka oli niinkuin laidun. Lauluja laulettiin kerhossa ja leireillä myös. Samoin hengellisissä tilaisuuksissa. Ja meillä äiti lauloi ja hyräili ruokaa tehdessäänkin:) Itse lauleskelen nykyään vain kun kävelen ulkona yksikseni. Tavallaan se on sääli, etten kehtaa lauleskella toisten kuullen, sillä omat lapseni olisivat voineet saada jokusia lauluja muistiinsa, jos olisin niitä lauleskellut heidän kuultensa. kun olivat ihan pieniä, silloin lauloin hieman heille.

      Poista
  4. Ihana kokoelma ja niin kauniita nuo kirjojen selkämykset taustalla! Tuosta näkee, miten kirjoja on arvostettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuo "Iso tietosanakirja" -sarja on 30-luvulta ja siinä on 17 osaa. Ovat olleet isännän isoisän. Samassa rivissä oli vielä 4 kirjaa toista sarjaa; "Valtiotieteiden käsikirja", jotka ovat 20-luvulta. Tuohon kaapin välitilaan juuri sopiva rivi. Samaiseen kaapin yläosassa on yksi hylly tupaten täynnä pienempia kirjavanhuksia. On se aika jännä ajatus, millaisten vaiheiden läpi kirjavanhukset on säilyneet ja millaisten ihmisten käsissä olleet.

      Poista