keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Rörstrandin Fia

Rörstrandin Fia



Tämä on syksyllä tehty kirppisostos. Meillä piti ennestään  olla yksi tuollainen kuppi ilman aluslautasta ja ajattelin sitten saavani toisenkin. En tiedä onko kaappini niin sekaisin, vai olenko laittanut kupin pois, mutta tämän kuvassa olevan kupin ostamisen jälkeen etsin sitä entistä, enkä löytänyt:(   Vieläkin pieni toive kituu, että se jostain kumminkin tulisi esiin...

Ei tuollatavoin kuvitettu kuppi minusta mikään kaunotar ole, mutta se on kätevä malliltaan ja jollain kumman tavalla tykkään siitä välillä kahviakin hörpätä. Liekö tuo vihreä värikin osaltaan syynä siihen, että se jollakin tavoin viehättää.

Netistä näin, että tätä sarjaa on valmistettu sinisenäkin. Muuten oli vaikea löytää tietoa tästä.

---
Olin tehnyt tämän jutun luonnoksiin jo syyskuulla. En kai ollut oikein kuviin tyytäväinen, koska jutuntekele jäi silloin julkaisematta. Nyt on nuo kuvat kelvattava, kun uusia ei niin vain oteta - paitsi jos kinuaa tyttäriltä kännykkäkuvia.

Näköjään olen jo monesti aikonut tätä juttua laittaa esiin, sillä noilla ylläolevilla teksteillä ollut luonnos oli viimeksi tammikuun päiväyksellä... Minun oli ihan vaikea uskoa, etten tätä  olisi julkaissut aiemmin. Mutta nyt laitan. Ja jos sitten kumminkin joku toteaa mielessään, että onhan tuo jo nähty, niin ei voi mitään; "kertaus on opintojen äiti" :)

Meillä on muutakin Rörstrandia: Rörstrandin Ulla, Inga ja kolmaskin "sisar"




6 kommenttia:

  1. Mä tykkään on hieno kuppi. En muista koskaan nähneeni. Upea löytö, toivottavasti löytyy se toinenki kuppi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan se harmi, jos olisin sen laittanut pois just kun olisi parin saanut. Mutta usein on just silleen, että kun laitat pois jotain, sitä tarteekin kohta.

      Poista
  2. On toki hieno kuppi, ruotsalainen keramiikka ole meillä niin tunnettua kuin kotimainen.
    Toivottavasti löytyy hävinnyt kuppikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei juuri tietoa löytynyt, mutta Arabian kuppi jos olisi ollut, niin asia olisi varmaan ollut toinen. Olisi kiva jos pari tälle vielä jostain kätköistä esiin tulisi.

      Poista
  3. Itse olen loytänyt kadonneen tavaran sitten kun sitä en enää etsi. Sellaisetkin ovat löytyneet, jotka on uskonut poistaneensa kokonaan taloudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä, että joskus on niin. Toivottavasti minäkin löytäisin sen vielä.

      Poista