tiistai 24. syyskuuta 2019

Kaalikääryleiden vuodenaika

Minulle tuli taas tähän vuodenaikaan mieleen kaalikääryleiden teko.  Viime viikolla niitä teinkin. Jotenkin se tekeminen oli ihan kivaakin, vaikka en ruoanlaitosta noin yleensä välitä. Täytteeseen käytin riisin sijasta, ja tietysti lihan lisäksi, nyt kaura-härkäpapurouhetta.



Se sopi siihen tarkoitukseen ihan hyvin. Tuli minulla pikku mokakin kääryleiden teossa. Luin kyllä vähän ohjetta, mutta en kunnolla, koska ajattelin, että tiedänhän minä jo tämän... Mutta niin vain kävi, että kun olin jauhelihan paistanut, muistin rouhehommelia siihen lisätessäni, että raa'asta jauhelihastahan se täyte piti...




No, ei se kyllä mitään haitannut, että oli kypsennettyä.  Lasagnevuokaan ladoin 19 kaalikäärylettä. Osa isompia, osa pienempiä, vuokaan tiukkaan ladottuna. Täytekin meni niin tasan, että vain ruokalusikallinen jäi yli, kun viimeiselle kaalinlehdelle olin täytteen lusikoinut.




Torstaina niitä  tein. Lauantaina tuli viimeisetkin syötyä niistä. Pakastimeen ei ehtinyt yhtään. Hyvä kun maistui:)  Vähän nimittäin jännitti, että mitä niistä mahtaa tulla, kun oli tuo "riisinkorvike" käytössä tällä kertaa.




4 kommenttia:

  1. Tuollaisia en olekkaan maistanut, mutta yleensä kaalikääryleet ovat yksi herkuistani..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kaalikääryleistä, mutta noin kerran vuodessa vain tulee tehtyä. Parempi harvoin kuin ei ollenkaan:) Ostettua ei tule ollenkaan.

      Poista
  2. Voi kiitos muistutuksesta! Katselin juuri kasvimaalla kaalinkerää ja ihmettelin, mitä siitä oikein pitäisi laittaa. Kääryleet ovat kyllä superherkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ja mulla oli mielessä kaalilaatikkokin. Itseasiassa kun ostin pienehkön kaalin, ajattelin tekeväni laatikkoa. Mutta käärylehomma voitti:)

      Poista