maanantai 9. maaliskuuta 2020

Hermostuttavia mietteitä

Huomasin tänään tavallista enemmän hermostuneena ajattelevani näitä ajan ilmiöitä, kuten mm. koronaa. Aiemminkin asia välillä on mielessä ollut, mutta ei ihan niin voimakkaasti kuin nyt. Koko ajanhan se ikäänkuin hiipiikin lähemmäksi ja lähemmäksi. Lähdin sitten ihan ulos tuulettamaan ajatuksiani. Huomasin miettiväni asiaa siltäkin kannalta, ettei meillä ole täällä mitään turvaverkkoja tai vararahastoja joita helposti saattaisi tarvita, jos tuollainen kohdalle osuu. Kuka vaikkapa toisi meille ruokaa tänne korpeen, huomasin miettiväni. Näitä miettiessäni tuli mieeleeni se Jeesuksen sanoma:

"Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?"  Matt. 6:26

Ja tätä ennen olin jo ehtinyt saada mieleeni tämän jakeen:

"Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa." Matt. 6:34

Ja tuohon jakeeseen liittyen joskus jostakin varmaan lukemani lausahdus: "Elä tämä päivä ensin..."










(kuvat on vanhoja)


10 kommenttia:

  1. Onhan siellä citymarketilla se käytäntö, että tuodaan kotiin ostokset,samoin se muu ruokapalvelu, mikä oli äidillänikin, mutta ei se virus sinne korpeen tule, kun ei siellä ole paljon ihmisiä jotka tartuttaisivat,varsinkaan Italiassa tai Kiinassa käyneitä,ja niinkuin tuossa jo kirjoititkin Jumalan huolenpidosta, Israelin kansa vaelsi 40vuotta, ja Jumala antoi heille mannaa taivaasta, ei ollut supermarketteja,eikä muitakaan kauppoja.
    Täällä turus on yksi korona tartunta,jonka 50v.nainen sai Italia matkalta, hän on kotona karanteenissa, Turussa on asukkaita huomattavasti enempi kuin esim.lieksassa,silti ei mitään huolta pelkoon. Oletko ajatellut että tuo korona virus on vitsaus ihmiskunnalle, mitä tekivät Israelilaiset kun Jumala antoi vitsauksien tulla Egyptiin, se käytäntö pätee myös tänä päivänä, ei oikeata verta tarvitse, vaan rukous.
    Tuota pörssiromahdusta on ennustettu joskus, ehkä se on nyt toteutumassa viruksen kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus vuosia sitten jouduimme tuottamaan tänne korpeen kaupasta ostokset. Sitä kauppaa ei enää olekaan. Joka tuontikerrasta meni tietenkin joku maksukin, kun kerran ajomatka on pitkä. En ihan varmasti muista tuotiinko ruoat kerran vai kahdesti viikossa. Vitsaus tuo tauti tosiaan on.

      Poista
  2. Tänään klo 21 tulee parhaillaan Eksodus elokuva subilla,ei niin hyvä kuin jokin toinen.
    Muuten ei heidän kengätkään kuluneet 40 vuoden matkalla, näinä vuosina heitä on palannut omaan maahansa,jotka eksyivät matkalla mikä minnekkin maahan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään Raamatun aiheista tehdyistä elokuvista. Joku kuva Mooseksesta meilläkin on.

      Poista
  3. Ihanat kuvat tintistä! Viime talvena täällä etelässäkin oli noin lumisen näköistä. Kyllähän tuo virus vähän huolettaa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Onneksi Raamatusta voi lukea juuri tuollaista lohdusta, mitä tähänkin nyt laitoit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tämä talvi on ollut erikoinen, lunta ollut täälläkin huomattavasti normaalia vähemmän. Ja vähän väliä vaihtelee pakkaselle ja taas lämpimälle. En alkuun lukenut lainkaan uutisia koronasta. Mutta viime aikoina jonkin verran ja ne saakin sitten helposti liikaa sijaa ajatuksissa. Onneksi tosiaan on lohdullistakin ajateltavaa tarjolla meille!

      Poista